Dovršeni radovi na nogostupu u Ulici Mate Lovraka u Velikim Zdencima

Prva je to faza u dužini od 1563 metra, slijedeće godine kandidiranje preostalog dijela

Dovršeni radovi na nogostupu u Ulici Mate Lovraka u Velikim Zdencima

Dovršeni su radovi u Ulici Mate Lovraka u Velikim Zdencima, kojima je izgrađen moderan nogostup identičan onima koji premrežavaju središte Grubišnoga Polja. Podsjetimo, riječ je o projektu 'Sanacija i modernizacija nogostupa u Ulici Mate Lovraka u Velikim Zdencima', vrijednom oko 780 000 kuna. Prva je to faza u dužini od 1563 metra, odnosno na potezu od kružnog toka u središtu Velikih Zdenaca do Trnavskoga puta. Isprva je iznos cijele investicije trebao počivati na plećima gradskoga proračuna, ali je Grad Grubišno Polje projekt kandidirao na Program za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina, koji je provodilo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Prijava je bila uspješna i Grad Grubišno Polje je ostvario vrijednih 450 000 kuna, čime je financiranje toga projekta biti uvelike olakšano pa je taj iznos do sada u gradskom proračunu rezerviran za nogostup usmjeren u druge investicije.
Gradonačelnik Zlatko Mađeruh je za slijedeću godinu najavio kandidiranje nastavka investicije izgradnje nogostupa u preostalom dijelu te ulice. Radovi su u prvoj fazi bili povjereni kutinskoj tvrtci Slu-kom, kojoj je to prvi projekt na grubišnopoljskom području, a kako svjedoči Z. Mađeruh suradnja tvrtke s Gradom, ali i s građanima je bila izuzetna. Ističe da su mještani izuzetno zadovoljni nogostupom, a posebice ga veseli, kaže, što je na nogostupu sad primjetno više djece koja sada mogu uživati u vožnji i igri. Pozvao je i građane da ulože trud u održavanje zelenog pojasa uz nogostup.
Gradonačelnik Mađeruh je kazao kako su na incijativu mještana uređena i dva parkirališta pokraj višestambenih objekata u središtu Velikih Zdenaca. (Tekst: Michael Palijan; foto: Vesna Žagar Janošić)


  Povratak na: Novosti