Sjećanje na poginule branitelje Velimira Bijelića i Josipa Romozija

Na današnji je dan 1991. godine u ranojutarnjim satima počela vojno-redarstvena operacija Otkos 10

Sjećanje na poginule branitelje Velimira Bijelića i Josipa Romozija

Prije trideset i jednu godinu na današnji dan u ranojutarnjim satima počela je vojno redarstvena operacija Otkos 10. Cilj je bio potisnuti JNA i srpske odmetnike iz sjevernog dijela zapadnoslavonskog teritorija, ponajprije na području Bilogore i Papuka, kako bi se skratila crta bojišnice. Operacijom, koja je dovršena 4. studenog, oslobođeno je 300 četvornih kilometara prostora s dvadesetak sela i zaselaka, među kojima i brojna s područja našega grada.
Nažalost, prvoga dana poginuli su grubišnopoljski branitelji Velimir Bijelić i Josip Romozi. Predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskoga rata i Grada Grubišnoga Polja zajedno s članovima njihovih obitelji i rodbine, suborci i prijatelji zapalili su svijeće u Gornjoj Rašenici kod spomenika podignutog nedaleko mjesta pogibije Velimira Bijelića te na grobu poginulog Josipa Romozija.
Danas članovi iste delegacije i povodom svetkovine Svih svetih obilaze sva gradska groblja i ispred središnjih križeva će u čast svih poginulih i umrlih branitelja zapaliti svijeće. (mp)


  Povratak na: Novosti