U povodu Međunarodnoga dana starijih osoba posjetili etno kuću u Grbavcu

Grad Grubišno Polje je prvi u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji prije 10 godina počeo je provoditi program „Pomoć u kući starijim osobama“

U povodu Međunarodnoga dana starijih osoba posjetili etno kuću u Grbavcu

Centar za pomoć u kući Grada Grubišnoga Polja je i ove godine nastavio dugogodišnju tradiciju obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba. Ove godine djelatnici su zajedno s korisnicima posjetili Etno kuću „Bilogora“ u Grbavcu.-Ispred Zajednice Mađara Grada Grubišnoga Polja Šandor Toth i Pavao Horvat upoznali su nas sa starim običajima i ostalim vrednotama našeg kraja, te načinu življenja tadašnjeg stanovništva prije osamdeset do stotinu i više godina. Korisnici su se time prisjetili svog djetinjstva i još detaljnije opisali način življenja u tom vremenu-kazala je ravnateljica Centra Dijana Šeliš.
Trenutno Centar za pomoć u kući Grada Grubišnoga Polja broji ukupno 150 korisnika, te pruža socijalnu uslugu pomoći u kući korisnicima koji se nalaze u Grubišnom Polju i 24 naselja.
Podsjetimo, Grad Grubišno Polje je prvi u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, još prije 10 godina, utvrdio skrb o starijim osobama kroz program „Pomoć u kući starijim osobama“, tadašnjeg  Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Danas tu skrb o starijim osobama i osobama s invaliditetom pruža ustanova Centar za pomoć u kući Grada Grubišnoga Polja. (RGP); foto: Dijana Šeliš)


  Povratak na: Novosti