Izabrani članovi trećega saziva Dječjeg gradskog vijeća

Na kandidacijskim listama bilo je ukupno 26 kandidata, a njih 14 ušlo je u sastav Dječjeg gradskog vijeća

Izabrani članovi trećega saziva Dječjeg gradskog vijeća

Učenici petih, šestih i sedmih razreda grubišnopoljske osnove škole Ivana Nepomuka Jemeršića danas su ponovno izašli na izbore kako odabrali članove novog, trećega saziva Dječjeg gradskog vijeća! Podsjetimo, osnivanje Dječjeg gradskog vijeća bio je jedan od uvjeta stjecanja titule Grada - prijatelja djece, pa se s tom tradicijom nastavlja. Na izborima koji su u potpunosti nalik onima za parlament, lokalnu samoupravu ili predsjednika države, učenici su putem glasačkih listića birali po dva razredna predstavnika u svoje Gradsko vijeće, koje će brojati 14 članova. Na kandidacijskim listama bilo je ukupno 28 kandidata. Među njima u Dječje gradsko vijeće ušli su iz 5.a razreda Mia Dimač i Ela Vanjek, 5.b Josip Totgergeli i Lorena Gloc. Iz 6.a Renata Malbaša i Deny Čvek, 6.b  Mariana Šulentić i Dorijan Luketić, 6.c Luka Rudić i Dorotea Takač. 7.a Lana Vanjek i Matija Ulbrih, te 7.b razreda Patrik Krčma i Barbara Brezina.
Valja reći kako je Dječje gradsko vijeće do sada bilo dobar suradnik i pokazatelj gradskoj vlasti o tomu što u gradu valja napraviti za djecu.-Djeca, odnosno Dječje gradsko vijeće imaju dobre ideje i vizije o gradu. Često neke stvari možda ne možemo ostvariti, ali smatram kako smo 90 posto njihovih prijedloga ostvarili, koji su svakako dobri. Posebice se to dobro očituje kroz dječje igralište koje smo opremili pokraj Centra za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman. Naime, kada god onuda prolazim uvijek je ondje puno djece. Očito je da su svi programi koje su nam ponudili imali ekonomsku opravdanost-kazao je gradonačelnik Zlatko Mađeruh. A nedavno je i autobusni kolodvor, unatoč tomu što je posljednjih godina linija i putnika sve manje, obojan zasjao novim sjajem. Uređenje autobusnog kolodvora je još jedan od prijedloga Dječjeg gradskog vijeća, koji su vlasnicima kolodvora prenijeli čelnici Grada Grubišnoga Polja.
A 24. listopada, pak, između 14 članova Malog gradskog vijeća, odnosno onih koji se za tu funkciju odluče kandidirati, bit će izabran i novi, treći mali gradonačelnik. Prvi mali gradonačelnik bio je Domagoj Martinović, a drugi Adam Delić.(RGP; foto: OŠ I.N. Jemeršića)

Rezultati izbora 


  Povratak na: Novosti