Obilježava se Dječji tjedan. Vrtićarci posjetili gradonačelnika

Gradonačelniku Mađeruhu vrtićarci su u goste došli s panoom i štapićima s porukama

Obilježava se Dječji tjedan. Vrtićarci posjetili gradonačelnika

Pod motom „Ljubav djeci prije svega“ Savez DND-u suradnji s DND u gradovima i općinama već više od trideset godina prvoga punog tjedna u listopadu organizira Dječji tjedan. Nizom akcija i aktivnosti za djecu i s djecom nastoji se skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj djece u društvu. Dječji tjedan započinje „Međunarodnim danom djeteta“, odnosno ponedjeljkom u Dječjem tjednu.
Tim su povodom djeca dječjega vrtića Tratinčice jučer posjetili grubišnopoljskog Gradonačelnika Zlatka Mađeruha i povjerili mu što će raditi ovoga tjedna. Gradonačelniku nisu došla praznih ruku, već su donijeli pano te štapiće s ispisanim porukama, te su s  gradonačelnikom vrijeme proveli u ugodnom razgovoru.
A Centar za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman i Gradska knjižnica Mato Lovrak u povodu Dječjega tjedna pripremili su program s aktivnostima. Sinoć je održan takozvani fit camp, a danas u podne je radionica 'Jesen u parku'. Sutra u 9 sati je radionica 'List po list životinjica', a u 17 sati zumba za djecu i mame. U četvrtak će u 16 sati temeljeno lijepim iskustvima iz projekta 'Ljeto u gradu' biti organizirana zanimljiva potraga za blagom, koja počinje u 16 sati, dok će u petak, ujedno i posljednji dan programa obilježavanja Dječjega tjedna u 11,30 minuta biti održana predstava 'Crvenkapica'. Toga dana u 18 sati je 'party', s modnom revijom i tombolom.(RGP)


  Povratak na: Novosti