Za projekt izgradnje nogostupa u Velikim Zdencima osigurano 450 000 kuna

Novac je osiguran putem programa 'Program za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina' koji provodi Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije

Za projekt izgradnje nogostupa u Velikim Zdencima osigurano 450 000 kuna

Grad Grubišno Polje dugi niz godina za infrastrukturne i druge investicije i projekte osim vlastitih vrlo često osigura i novčana sredstva iz drugih izvora poput europskih, odnosno domaćih fondova i nadležnih ministarstava. Posljednji takav slučaj vezan je za projekt izgradnje nogostupa u Ulici Mate Lovraka u Velikim Zdencima.
Podsjetimo, Grad povodi projekt 'Sanacija i modernizacija nogostupa u Ulici Mate Lovraka u Velikim Zdencima', vrijedan oko 780 000 kuna. Riječ je o njegovoj prvoj fazi u dužini od 1563 metra, odnosno na potezu od kružnog toka u središtu Velikih Zdenaca do Trnavskoga puta. Radovi su povjereni kutinskoj tvrtci Slu-kom, kojoj je to prvi projekt na grubišnopoljskom području.
Grad Grubišno Polje je projekt kandidirao i na Program za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina, koji provodi Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Prijava je bila uspješna i Grad Grubišno Polje je ostvario vrijednih 450 000 kuna, čime će financiranje toga projekta biti uvelike olakšano. Gradonačelnik Zlatko Mađeruh je kazao kako taj iznos do sada u gradskom proračunu rezerviran za nogostup sada može biti usmjeren u neke druge investicije.
Prvi čovjek grada je zadovoljan radovima, koji su pred završetkom, budući da prema nekim procjenama posla ima još desetak dana. Isto tako zadovoljstvo je izvođačem radova i po pitanju kvalitete i brzine radova. (Tekst i foto: Michael Palijan)


  Povratak na: Novosti