Bjelovarski Alstem je nova tvrtka u Zoni malog i srednjeg poduzetništva

Tvrka u Bjelovaru ima betonaru, a sada su u Grubišnom Polju odlučili otvoriti još jednu, koja će proraditi naredne godine

Bjelovarski Alstem je nova tvrtka u Zoni malog i srednjeg poduzetništva

Nakon što je grubišnopoljsko Gradsko vijeće na svojoj prvoj radnoj sjednici u novome mandatu donijelo odluku o odabiru ponude temeljem Javnog natječaja za prikupljanje pisanih ponuda za prodaju nekretnina u Zoni malog i srednjeg poduzetništva u vlasništvu Grada Grubišnoga Polja, danas je grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh potpisao i ugovor s novim posjednikom parcele u Zoni. Riječ je o Albertu Jukiću, direktoru i vlasniku tvrtke Alstem.
Kako je pojasnio A. Jukić, tvrtka je na ovom terenu bila prisutna i ranije, a kako Bjelovaru ima betonaru sada u Grubišnom Polju odlučili otvoriti još jednu. Tvrtka je kupila parcelu veličine 33 000 četvornih metara, što je u ovoj fazi planova i više negoli dovoljno, no kako je potvrdio Jukić, plan je i proširiti se. Kazao je da je realnost da će proizvodnja u pogonu u Grubišnom Polju početi sljedeće godine. Prema sadašnjim informacijama za početak bi bila riječ o oko tri zaposlena. No, svako radno mjesto je vrijedno i poželjno, kazao je prilikom potpisa ugovora gradonačelnik Mađeruh, zahvaljujući A. Jukiću na pokazanom interesu za poslovanje u grubišnopoljskoj Zoni MSP.
Podsjetimo, Grad Grubišno Polje putem svog Programa dodjele bespovratnih potpora za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva među pet mjera osiguranih Javnim pozivom za dodjelu bespovratnih potpora za poticanje malog i srednjeg poduzetništva uvelike stimulira nove investicije u Zoni malog i srednjeg poduzetništva. Prema tom programu kupac zemljišta u Zoni MSP biva oslobođen plaćanja komunalnog doprinosa, a nakon uplate pet posto iznosa utvrđene kupoprodajne cijene s kupcem se zaključuje predugovor kojim je regulirano pravo građenja. Po završetku investicije, odnosno realizacije poslovnog plana kupac uplaćuje preostali iznos, a tada iz proračuna dobiva potporu u visini 95 posto kupoprodajne cijene zemljišta pa u konačnici plaća samo pet posto cijene zemljišta. Tako će i tvrtka Alstem za zemljište koje je vrijedno oko 1,6 milijuna kuna, nakon završetka investicije dobiti potporu grada od 1 520 000 kuna. (Tekt i foto: Michael Palijan)


  Povratak na: Novosti