Ivor Čvek - najučenik i superodlikaš generacije

U OŠ Ivana Nepomuka svečana podjela svjedodžbi osmašima i priznanja učenicima koji su ostvarili iznimne uspjehe na natjecanjima

Ivor Čvek - najučenik i superodlikaš generacije

Nakon druge neizvjesne nastavne godine zbog pandemije koronavirusa, OŠ Ivana Nepomuka Jemeršića danas je organizirala svečanu podjelu svjedodžbi učenicima osmih razreda I priznanja učenicima koji su ostvarili izvrsne rezultate na natjecanjima. Ravnateljica Snježana Šeliš  - Žao mi je što puno toga nismo mogli realizirati za naše osmaše, poput izleta posjeta Vukovaru, nije bilo maturalca. Za puno toga su naši osmaši zakinuti, ali to su stvari na koje nismo mogli utjecati. Najvažnije je da smo svi ostali zdravi, u školi nije bilo puno zaraženih niti učenika niti učitelja.
 Najučenik svoje generacije, superodlikaš škole je Ivor Čvek, koji je iz svih nastavnih predmeta tijekom svih osam godina školovanja nanizao petice. Poseban recept za uspjeh nema, tek kratko kaže da je za njegov uspjeh najviše zaslužan rad. Ivor će kao I mnogi osmaši školovanje nastaviti u grubišnopoljskoj gimnaziji. Čestitamo mu! Među nagrađenima je također učenik osmoga razreda Ivan Soldan, koji je županijski prvak iz njemačkoga jezika, te učenik  četvrtog razreda PŠ Veliki Zdenci Karlo Ris, koji je sudjelovao na državnom natjecanju LiDrano. Škola I Grad Grubišno Polje nagradili su ih prigodinim darovima. Čestitke I njima. Osnovna škola pomaže učenicima I roditeljima I pri upisu u željenu srednju školu, a od ove godine I pri upisu u učeničke domove. Nagrađenim učenicima, njihovim nastavnicima I roditeljima  čestitao je I gradonačelnik Zlatko Mađeruh – Čestitam im! Oni su promovirali I grad Grubišno Polje I svoju školu. Zahvaljujem I njihovim mentorima koji sui h podigli na tu razinu da iskažu svoje sposobnosti. Oni su primjer  drugima, jer cijeli život trebamo učiti, ulagati u sebe, jer ulaganje u znanje se uvijek vrati.  
Grad Grubišno Polje I dalje će nastaviti ulagati u mlade, od vrtićke do fakultetske dobi, obećao  je gradonačelnik I poručio – Mislim da stvaramo dobre preduvjete za mlade a oni će kroz pažnju sredine prema njima znati to cijeniti I jednoga se dana vratiti u rodni kraj, a moja je želja da im stvorimo preduvjete za nova radna mjesta. Na kraju, poruku osmašima, na završetku najljepšeg razdoblja u životu, uputila je ravnateljica Šeliš  - Želim im da upišu srednju školu koju žele, da se što prije prilagode novom okruženju, da steknu dobre prijatelje. Budite tolerantni, pomažite si, trudite se biti što bolji. Sanjajte velike snove, budite optimisti čime god da se u životu bavili. (Vesna Žagar Janošić; foto: OŠ I.N. Jemeršića)


  Povratak na: Novosti