I u Grubišnom Polju napokon formiran ‘Tim I’ hitne medicinske pomoći

Zaposleno je pet mladih liječnika koji s pet medicinskih sestara/tehničara i isto toliko vozača čine hitnu zdravstvenu zaštitu u gradu

I u Grubišnom Polju napokon formiran ‘Tim I’ hitne medicinske pomoći

Od sredine prosinca prošle godine grubišnopoljski pacijenti napokon imaju hitnu zdravstvenu skrb u okviru koje 24 sata na raspolaganju imaju zdravstveni Tim I sastavljen od liječnika, medicinskog tehničara i vozača, kakav je još sredinom 2016. godine predviđen mrežom zdravstvenih ustanova. Čulo se to za jučerašnjeg obilaska grubišnopoljske Ispostave Zavoda za hitnu medicinu župana Marka Marušića i njegovih suradnika zajedno s grubišnopoljskim domaćinima.
Ravnatelj Zavoda Nenad Mrzlečki pojasnio je da se zbog općenitog deficita zdravstvenog osoblja tek nakon 11. natječaja uspjelo zaposliti pet novih liječnika za grubišnopoljski tim čime su sve hitne službe u županiji formirane u skladu s mrežom, izuzev Čazme gdje nedostaje još jedan liječnik, ali prema riječima Mrzlečkog, funkcionira i s četirima.
Riječ je uglavnom o mladim liječnicima koji su nedavno završili svoje obrazovanje, većina kojih nije s područja županije i zasigurno su im velika motivacija za zapošljavanje u županijskom Zavodu za hitnu medicinu bile i mjere Bjelovarsko-bilogorske županije koja subvencionira stanovanje, odnosno kamate za stambene kredite liječnika zaposlenih na njezinu području. Potvrdila je to i mlada liječnica Zagrepčanka Maša Kopušar, koja radi u grubišnopoljskoj hitnoj pomoći.
Zadovoljan ne samo hitnom već i cijelim zdravstvenim sustavom u županiji je i župan Marušić. Potvrdio je da je u prošloj godini na području županije zaposleno 28 liječnika, među ostalim i u mjestima gdje ih po nekoliko godina nije bilo, poput Garešničkog Brestovca ili Đulovca, što je, smatra, i demografska mjera. Pritom je bila vrijedna i suradnja i pomoć pojedinih gradova i općina. Velika pomoć je činjenica da je Vlada preuzela obveze za dovršetak nove zgrade opće bolnice i otplatu kreditnih anuiteta, što će ostaviti prostora da 14 milijuna kuna godišnje bude usmjereno u županijski zdravstveni sustav.
Činjenicu da Grubišno Polje napokon ima formiran Tim 1 grubišnopoljski je gradonačelnik Zlatko Mađeruh nazvao izuzetno važnom, ponajviše stoga što je više od 20 posto stanovnika grada starije od 65 godina i sve je veća potreba za zdravstvenom skrbi.-Zahvaljujem Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i Zavodu za hitnu medicinu što je osigurana kvalitetna zdravstvena skrb u Grubišnom Polju-poručio je gradonačelnik. (mp)


  Povratak na: Novosti