U javnom savjetovanju prijedlog promjene Statuta Grada vezan za promjenu datuma Dana grada

Prijedlog je da novi datum proslave Dana grada bude 12. rujna

U javnom savjetovanju prijedlog promjene Statuta Grada vezan za promjenu datuma Dana grada

U javnom savjetovanju se nalazi prijedlog promjene Statuta Grada Grubišnoga Polja vezan za promjenu datuma Dana grada, koji je podnio grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh.

U nastavku donosimo obrazloženje prijedloga:

       Razgovarajući sa vijećnicima na prethodnim sjednicama Gradskog vijeća Grada Grubišnoga Polja, te kroz komunikaciju sa braniteljskim udrugama sa područja Grada, sazrijela je ideja za promjenom datuma obilježavanja Dana Grada Grubišnoga Polja. Otkako postoji Grad Grubišno Polje, Dan Grada se obilježava 4. studenog, na godišnjicu završetka prve uspješno provedene vojno-redarstvene operacije "Otkos 10" kojom je oslobođen prvi hrvatski teritorij u samostalnoj Republici Hrvatskoj. Ovom promjenom Statuta, omogućilo bi se našim braniteljima da obilježe taj dan, 4. studeni, kao svoj dan, jer kada taj dan ne bi bio i Dan Grada, onda bi mu se moglo pokloniti dovoljno pažnje sa aspekta obilježavanja godišnjice završetka prve uspješno provedene vojno-redarstvene operacije "Otkos 10". 4. studeni bi tada bio dan posvećen braniteljima, njihov dan, a oni su to zaslužili kroz svoj doprinos u oslobođenju našeg Grada. Time ćemo im ujedno odati i priznanje.

Za dan Grada Grubišnoga Polja predlažem datum 12. rujna. Na taj datum je proštenje povodom svetkovine Imena Marijina koje se u našoj župi proslavlja od 1907. godine i kalendarski je kasno ljeto, te je još uvijek lijepo vrijeme. Smatram da bismo mogli posvetiti dovoljno pažnje proslavi dana našeg Grada kada bi se obilježavao na taj datum, te povezati tu proslavu uz održavanje koncerta na otvorenom i brojnih drugih događanja. Na taj način mogli bismo se dovoljno posvetiti organizaciji svakog od događaja zasebno, danu branitelja, i danu Grada, što je i glavna nit vodilja ove ideje za promjenom Statuta.

Detalje o javnom savjetovanju možete pronaći na POVEZNICI


  Povratak na: Novosti