Isplaćene potpore za nabavku udžbenika učenicima prvih razreda SŠ Bartola Kašića

Ove godine su isplaćene 42.000 kuna, a od početka provedbe projekta 2020. godine za tu je svrhu isplaćena ukupno 141.000 kuna

Isplaćene potpore za nabavku udžbenika učenicima prvih razreda SŠ Bartola Kašića

Prekjučer je Grad Grubišno Polje isplatio potpore za nabavku udžbenika učenicima koji su u ovoj školskoj godini upisali prve razrede Srednje škole Bartola Kašića. Podsjetimo, Grad je 2020. godine pokrenuo projekt kojim učenicima koji upišu prve razrede grubišnopoljske srednje škole isplaćuje 1.000 kuna namijenjenih za nabavku udžbenika. Ove su godine tako isplaćene 42.000 kuna za 42 učenika upisanih u prve razrede te škole, dok je lani isplaćeno 60.000 kuna. U prvoj godini projekta isplaćeno je 39.000 kuna. To je ukupno 141.000 kuna za kupnju udžbenika učenicima prvih razreda grubišnopoljske srednje škole od početka provedbe projekta.
rubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh je kazao da je vizija Grada pokloniti što više pažnje obrazovanju. Grubišnopoljska srednja škola proizvodi kadrove ključne u gospodarstvu i kao takva bi, smatra Mađeruh, trebala biti regionalna ustanova kojoj će gravitirati ne samo učenici s područja grada već i šire.-Potporama za kupnju udžbenika za učenike prvih razreda želimo pomoći i školi da ima što više upisanih učenika i što više obrazovnih smjerova potrebnih gospodarstvu na širem području-kaže Z. Mađeruh. S obzirom na to da su u školi prošle i ove godine zadovoljni brojem upisanih učenika gradonačelnik smatra da je i taj projekt dao dobre rezultate i pomogao povećanju upisa.
Unatoč krizi koja pogađa kako cijeli svijet, Europu pa i Hrvatsku, Grad nije pribjegao uskraćivanju te, ali i drugih vrsta potpora.-Procijenili smo da unatoč krizi takve potpore ne želimo uskraćivati. Možda ćemo na nekim investicijama morati poduzeti određene uštede i uskrate, ali na ovakvim potporama ne-zaključuje gradonačelnik. (mp)


  Povratak na: Novosti