MALI IZBORI Grubišnopoljski osnovci izabrali novo Malo gradsko vijeće

U sastav novog Malog gradskog vijeća ušlo je 14 predstavnika petih, šestih i sedmih razreda

MALI IZBORI Grubišnopoljski osnovci izabrali novo Malo gradsko vijeće

Učenici petih, šestih i sedmih razreda grubišnopoljske osnove škole Ivana Nepomuka Jemeršića danas su nakon dvije godine ponovno izašli na izbore odabrati članove novog, drugog saziva Malog gradskog vijeća. Putem glasačkih listića birali su po dva razredna predstavnika u Malo gradsko vijeće, koje broji 14 članova, s obzirom na to da je ukupno sedam razrednih odjeljenja iz kojih se biraju predstavnici, odnosno sva razredna odjeljenja 5., 6. i 7. razreda. Na kandidacijskim listama se nalazilo ukupno 29 kandidata. Izbore je budno pratilo povjerenstvo sastavljeno od predstavnika osmih razreda: predsjednika Davida Palijana i članica povjerenstva Elizabete Delić i Lane Pokorni. Izbore je još budnije pratila i pročelnica Stručne službe Grada Marija Jungić sa suradnicima. Učenici su pokazali da su izbore shvatili vrlo ozbiljno.-Nije bilo niti jednog poništenog glasačkog listića, svi su iskoristili svoje biračko pravo, iskazali opredjeljenje za nekog od kandidata. Ni u jednom razredu se nisu morali ponoviti izbori s obzirom na to da su po dva kandidata dobila nedvojben broj glasova-kazala je M. Jungić.
To je uvelike olakšalo i posao provedbe izbora, pa je povjerenstvo vrlo brzo utvrdilo rezultate. Prema rezultatima u novo Malo gradsko vijeće iz 5.a razreda ulaze David i Paola Križić, a iz 5.b Barbara Brezina i Adam Delić. Iz 6.a Karlo Kutanjac i Luka Pop, 6.b Ivan Barto i Marija Vašek, a 6.c Patricija Skender i Dominik Bećiri. Iz 7.a u sastav gradskog vijeća ulaze Valentina Sedalček i Adrijana Šulentić, te iz 7.b Matija Đelekovčan i Mihael Rajkovačić-izvijestili su David, Lana i Elizabeta. Pokazalo se da je prvo Malo gradsko vijeće u svojem prvom mandatu nakon kratkog početnog nesnalaženja, vrlo brzo ušlo u kolotečinu i preuzelo svoju ulogu, te u odnosu na dotadašnje razdoblje ostvarilo veći kontakt učenika s upravom škole, ali i s gradskim strukturama. Potvrdio je to ravnatelj škole Drago Pušić.-Bilo je krasnih ideja. Puno smo razgovarali o svim idejama koje su iznijeli i u školi, a isto tako su išli i prema gradonačelniku. Prema mom mišljenju, to je bilo izvrsno-rekao je ravnatelj.
Podsjetimo, osnivanje Malog gradskog vijeća bio je jedan od uvjeta stjecanja titule Grada - prijatelja djece, pa se s tom tradicijom nastavlja. Na izborima koji su u potpunosti nalik onima za parlament, lokalnu samoupravu ili predsjednika države, 14. studenoga, pak, birat će i novog malog gradonačelnika. Puno uspjeha uoči današnjih izbora učenicima je poželio gradonačelnik Zlatko Mađeruh i njegov zamjenik Dalibor Jurina.(RGP)

REZULTATI GLASOVANJA ZA IZBOR ČLANOVA DJEČJEG GRADSKOG VIJEĆA OSNOVNE ŠKOLE IVANA NEPOMUKA JEMERŠIĆA

Foto: Ana Delić


  Povratak na: Novosti