Mariana Šulentić nova je grubišnopoljska mala gradonačelnica, a Mia Dimač njezina zamjenica

Odlučili su tako tajnim galsovanjem članovi trećega saziva Dječjeg gradskog vijeća na jutrošnjoj konstituirajućoj sjednici

Mariana Šulentić nova je grubišnopoljska mala gradonačelnica, a Mia Dimač njezina zamjenica

Mariana Šulentić nova je grubišnopoljska mala gradonačelnica, a Mia Dimač njezina zamjenica. Odlučili su tako članovi trećega saziva Dječjeg gradskog vijeća jutros u gradskoj vijećnici u nazočnosti grubišnopoljskoga gradonačelnika Zlatka Mađeruha i njegova zamjenika Dalibora Jurine, te predstavnika Osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića i Grada Grubišnoga Polja.
Naime, izbor malog gradonačelnika bio je sastavni dio današnje konstituirajuće sjednice početkom listopada izabranog Dječjeg gradskog vijeća. Četvero od 14 članova dječjega gradskog vijeća kandidiralo se za dužnost malog gradonačelnika: Mia Dimač, Lorena Gloc, Patrik Krčma i Mariana Šulentić. Tajnim glasovanjem Mariana Šulentić dobila je devet glasova svojih kolega, dva manje Mia Dimač, šest glasova su vijećnici poklonili Patriku Krčmi, dok je Lorena Gloc dobila tri glasa svojih kolega malih vijećnika.
Osim simpatija koje očito prema njoj gaji većina kolega u malom vijeću, odluci da baš njoj dadu glas zasigurno je presudio i lijepi program kojim je ta odlična učenica 6. razreda iz Donje Rašenice najavila svoju kandidaturu. Naime, istaknula je da svojim radom želi pomagati drugoj djeci i njihov život učiniti ljepšim i zanimljivijim.-U školi postaviti kutiju za prijedloge ostale djece o radu škole, dječjim problemima, prigovorima i pohvalama za nastavnike, prije sjednica ju redovito prazniti i pokušati ostvariti želje djece. Za djecu sa sela organizirati zanimljivosti, prilikom obilježavanja državnih praznika pozvati predstavnike djece prilikom polaganja vijenaca na spomen obilježja iz Domovinskoga rata, organizirati pomoć za financijski ugrožene obitelji i djecu. Jednom mjesečno u sklopu škole omogućiti djeci razgovor s psihologom, kako bi im pomogli oko njihovih problema, a ima ih mnogo-kazala je prva grubišnopoljska mala gradonačelnica.
Čestitke je prvi svojoj maloj kolegici uputio grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh, koji je istaknuo da mu se jako sviđaju ideje nove mlade kolegice.-Svidio mi se izborni program kolegice koja je pogodila teme. To je ono za čega se treba zalagati, a u meni kao starijem kolegi imat će potporu i mislim da ćemo dobro surađivati-kazao je gradonačelnik. I ovim će sazivom Dječjeg gradskog vijeće predsjedati Ana Ivšić, školska vjeroučiteljica, koja je i u protekle dvije godine vrlo kvalitetno predvodila i koordinirala učinkovit i plodan rad malih vijećnika.-Zajedno ćemo kroz slijedeće dvije godine intenzivno surađivati putem sastanaka, razgovora, dogovora, a pogotovu sjednica. Plodovi suradnje s Gradom, školom, knjižnicom su vidljivi, a već na prvoj našoj sjednici ćemo već utvrditi gdje se još što može učiniti-kazala je A. Ivšić.
Ističući ponos što je škola dio projekta Grada prijatelja djece, te što se sastanci Dječjeg gradskog vijeća odvijaju u njoj, ravnateljica škole Snježana Šeliš je rad prošlog saziva Dječjeg gradskog vijeća ocijenila vrlo učinkovitim, uz nadu da će i rad novoga biti jednak.-Da ćemo svi zajedno iznalazili nove mogućnosti kako bi život, ne samo u gradu već i svim naseljima, učinili vama kvalitetnijima za život, prvenstveno kako bi vas privukli da ovdje ostanete, odnosno jednoga dana kada završite škole vratite jer ovdje zasigurno imamo kvaliteta-zaključila je S. Šeliš.
Podsjetimo, prvi mali gradonačelnik bio je Domagoj Martinović, a njegova zamjenica Soraya Matković, dok je drugi mali gradonačelnik bio Adam Delić, a zamjenik Ivan Barto.(RGP)


  Povratak na: Novosti