Nedjeljna sveta misa iz crkve sv. Josipa u izravnom prijenosu HTV-a 1

Jučer 17. ožujka u 10 sati misa je emitirana u okviru programa Odjela religije državne televizije

Nedjeljna sveta misa iz crkve sv. Josipa u izravnom prijenosu HTV-a 1

U okviru religijskog programa jučer je u 10 sati na prvom programu Hrvatske televizije u izravnom prijenosu emitirano misno slavlje iz grubišnopoljske župne crkve sv. Josipa, koju je pred okupljenim vjernicima predvodio preč. Većeslav Magić u suslavlju s vlč. Josipom Košćakom župnikom iz Ivanova Sela.
Prijenosi misa iz župa diljem Hrvatske, naime, desetljetna su sastavnica programa HTV-ova Odjela religije, doznajemo od urednika Dragutina Siladija, ujedno i komentatora prijenosa te urednika portreta mjesta i crkve, desetominutnoga priloga koji obično prethodi izravnim prijenosima i gledateljima predstavlja mjesto i župu iz koje je misa emitirana.
Kako bi prijenos mise kakvih HTV emitira dvadesetak godišnje bio ostvaren na najvišoj razini potrebno je puno tehnike i osoblja. Stoga su za mjesecima unaprijed dogovoren i isplaniran prijenos iz Grubišnoga Polja ispred crkve sv. Josipa bila postavljena reportažna kola s kojima je bilo povezano sedam kamera, sva potrebna rasvjeta i zvučna tehnika, koja je, pak, bila izravnom vezom bila povezana s matičnom kućom u Zagrebu. Tehnikom je upravljala ekipa od trideset i pet osoba na čelu s redateljem Davorom Borićem–Bubijem, producentom Zdravkom Sandrinijem i urednikom D. Siladijem. Svi su se oni zajedno s domaćinima župnicima Magićem i Košćakom, župnim i zborom mladih, čitačima i brojnim vjernicima, među kojima su bili i mladi u narodnim nošnjama, vatrogasci i drugi, pobrinuli da u svijet sa svete mise iz nedavno obnovljene grubišnopoljske župne crkve odu prelijepe slike, zvuci i dojmovi.
Svi oni koji nisu bili na misi, ili, pak, nisu uspjeli pogledati izravan prijenos, snimku mogu pogledati na HRT-ovoj web platformi hrti.(RGP; foto: Michael Palijan i HTV screeshot)


  Povratak na: Novosti