Odmaralište Diklo opet će biti na usluzi građanima

U nekad omiljenom odmaralištu u tijeku su sanacija I čišćenje kako bi početkom kolovoza na odmor otišli članovi gradskih udruga

Odmaralište Diklo opet će biti na usluzi građanima

Predstavnici Grada Grubišnoga Polja i Općine Veliki Grđevac ovih dana rade na sanaciji i čišćenju odmarališta u Diklu, kako bi početkom kolovoza sve bilo spremno za prve goste. Kako nam je rekao gradonačelnik Zlatko Mađeruh, pozivaju sve zainteresirane udruge da se do kraja ovoga tjedna jave zbog rasporeda ljetovanja u tom nekad omiljenom odmaralištu. 
Podsjetimo, 2011. godine vlasnici Grad Grubišno Polje i Općina Veliki Grđevac u obnovu odmarališta  uložili su podosta novca. Tako je u sobama  manje kreveta, namještaj je u potpunosti promijenjen, a obnovljene su i kupaonice i toaleti. Organizirane grupe učenika i umirovljenici ljetovali su po povlaštenoj predsezonskoj cijeni. Od 2014. odmaralište je bilo u najmu koji je na natječaju dobila zadarska tvrtka Blue Green, a ugovor s njom je raskinut prošle godine.  No  i Grad i Općina zadržali su pravo u razdoblju izvan ugovorene sezone koristiti objekt za potrebe svojih klubova, udruga i društava u kratkotrajnim razdobljima. Trenutno ljetovanje za građane nije moguće zbog nepotpune ugostiteljske ponude, odnosno nepostojanja pripremanja obroka. Do kraja godine Grad Grubišno Polje i općina Veliki Grđevac, prema riječima gradonačelnika Zlatka Mađeruha, ovaj će problem pokušati zajednički riješiti, tako da Diklo opet postane omiljeno odmaralište žitelja ove dvije lokalne samouprave. Jedna od zamisli je i osnivanje zajedničke tvrke koja bi upravljala odmaralištem. (Tekst: Vesna Žagar Janošić)


  Povratak na: Novosti