Spomenici poginulim braniteljima  

Središte V. Zdenaca krasi spomen obilježje braniteljima Samostalnog voda Lavova, a ispred zgrade Policijske postaje Grubišno Polje poginulim redarstvenicima

Spomenici poginulim braniteljima  

Središte Velikih Zdenaca odnedavno krasi novo spomen obilježje. Na inicijativu dvojice branitelja, Ivana Šporčića I Jare Heštere, te uz pomoć udruge Bilogora 91 I Grada Grubišnoga Polja, koji je financirao gradnju,  u parku je podignuto spomen obilježje za sve poginule i umrle koji su bili uključeni u obranu tijekom domovinskog rata. Na ploči je zapisano – U spomen poginulim I umrlim hrvatskim braniteljima povodom 30 godina ustroja samostalnog voda Veliki I Mali Zdenci. Dali smo život za domovinu, Bože čuvaj nam ju. Samostalni vod Lavovi. - Svečano otkrivanje spomen obilježja zdenački Lavovi organiziraju upravo na godišnjicu ustroja voda, 12. kolovoza.
A još od 1. svibnja na prostoru ispred Policijske postaje Grubišno Polje u organizaciji Udruge branitelja MUP-a dovršen je spomenik poginulim policajcima Pete policijske postaje Grubišno Polje. Iako je već u funkciji, na spomenik će biti ugrađeno i noćno osvjetljenje. Gradnju spomenika financirali su Grad Grubišno Polje i BBŽ, a svečanost otkrivanja bit će za Dan policije, 26. rujna. Na spomeniku su upisana imena policajaca Pete policijske postaje Grubišno Polje poginulih u Domovinskom ratu – Krunoslav Fabro, Vladimir Špiranac, Ivan Škec i Vinko Salaj. (Tekst: Vesna Žagar Janošić; foto: Ivan Šporčić, Ivan Meheš)


  Povratak na: Novosti