Petu godinu zaredom Gradu Grubišnom Polju petica iz proračunske transparentnosti !

Institut za javne financije proračunsku transparentnost mjeri brojem ključnih proračunskih dokumenata objavljenih na mrežnim stranicama, a Grad ih je objavio sve

Petu godinu zaredom Gradu Grubišnom Polju petica iz proračunske transparentnosti !

Gradu Grubišnom Polju je stiglo još jedno veliko priznanje iz Instituta za javne financije. Naime, u ovogodišnjem istraživanju Proračunska transparentnost županija, gradova i općina Intitut je Gradu dodijelio najvišu ocjenu 5. Naime, Institut od 2015. godine analizira proračunsku transparentnost svih hrvatskih županija, gradova i općina i nedavno je objavio rezultate najnovijeg istraživanja provedenog u razdobljima od studenog 2021. do travnja 2022. godine. Proračunska transparentnost podrazumijeva uvid u potpune, točne, pravovremene i razumljive proračunske informacije.Na temelju njih, građani se mogu angažirati i, između ostalog, utjecati i na efikasnost prikupljanja i trošenja proračunskih sredstava, na odgovornost Vlade i vlasti lokalnih jedinica, kao i na smanjenje mogućih koruptivnih radnji.
U ovom se istraživanju proračunska transparentnost mjeri brojem ključnih proračunskih dokumenata objavljenih na mrežnim stranicama lokalnih jedinica i to: izvještaja o godišnjem izvršenju proračuna za 2020., izvještaja o polugodišnjem izvršenju proračuna za 2021., prijedloga proračuna za 2022., izglasani proračun za 2022. te naposljetku proračunski vodič za građane za 2022. godine. Sve je to Grad Grubišno Polje uredno ispunio i zaradio čistu peticu i to petu godinu zaredom!


  Povratak na: Novosti