Potpisano 11 ugovora za stambeno zbrinjavanje mladih vrijednih 107.000 kuna

Jedan ugovor je za mjeru potpore kupnje objekta, a 10 ugovora za rekonstrukciju potojećih

Potpisano 11 ugovora za stambeno zbrinjavanje mladih vrijednih 107.000 kuna

Grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh je s predstavnicima 11 mladih obitelji s područja grada potpisao ugovore sukladno Javnom pozivu mladim obiteljima za dodjelu potpora za rješavanje stambenog pitanja u ovoj godini. Od jedanaest ugovora jedan je potpisan prema mjeri 1.1 za kupnju stambenog objekta, građevinskog zemljišta ili gradnje kuće, a 10 za poboljšanje kvalitete stanovanja rekonstrukcijom obiteljskih kuća ili stanova.
Među potonjima je bio i Dejan Mačkić, koji se prijavio za mjeru 1.2.-Zahvaljujem Gradu što misli na nas mlade i omogućuje nam ovakve potpore. Svaki dan se borimo i svaka kuna dobro dođe. Nismo ni u jednom trenutku razmišljali otići iz grada za većim plaćama. Skromno živimo i možemo još uvijek tako živjeti-kazao je D. Mačkić.
A, upravo je to bio cilj Grada Grubišnoga Polja kada je prije četiri godine uveo ovaj program, koji je naišao na velik odaziv mladih grubišnopoljskih obitelji.-Cilj mjere je da zadržimo mlade na području grada, da im pomognemo u rješavanju stambenoga pitanja. To je jedna od mjera natalitetne politike. Nisu to iznosi koji rješavaju sve njihove probleme, ali su znak pažnje i potpora da si uz vlastitu ušteđevinu priušte nešto veću investiciju pri rješavanju stambenog pitanja-kazao je gradonačelnik Zlatko Mađeruh.
A, iznosi potpora su u odnosu na protekle tri ove godine povećani. Naime, do sada su korisnici potpora u okviru mjere 1.1.  mogli ostvariti najviše 15.000 kuna, a u okviru mjere 1.2 na raspolaganju im je bilo najviše 7.500 kuna. Sada za mjeru 1.1 ostvaruju najviše 20.000, a za mjeru 1.2 najviše 10.000 kuna. No, i korisnici potpora imaju obveze s kojima ih je upoznala Kristina Vereš, službenica ovlaštena za privremeno obavljanje poslova pročelnice Stručne službe Gradskog vijeća. Jedna od važnijih je da narednih pet godina moraju boraviti na području grada u nekretninama za koje su ostvarili potpore. Potpisnike ugovora pozdravio je i čestitke im uputio i Dejan Pop, član Povjerenstva za provedbu javnog poziva.
Vrijednost danas potpisanih ugovora je 107.000 kuna, što znači da je u ovogodišnjem proračunu Grada za Program mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području grada ostalo još 93.000 kuna. Poziv je i dalje otvoren do 30. studenog ove godine, odnosno do iskorištenja tih sredstava. Svi koji su se javili na mjeru 1.1 mogu se javiti i na mjeru 1.2, dok se oni koji su se javili na mjeru 1.2, u narednim godinama mogu još dva puta javiti na tu mjeru i ostvariti potporu Grada. Valja reći da je jedan od uvjeta za ostvarivanje gradskih potpora prema ovom javnim pozivu osim prebivališta na području grada taj da podnositelj zahtjeva nije stariji od 35 godina. (Michael Palijan)
Javni poziv i dokumentaciju možete preuzeti OVDJE


  Povratak na: Novosti