Raznovrsnim programom proslavljen Međunarodni praznik rada

Raznovrsnim programom proslavljen Međunarodni praznik rada

Jučer je diljem svijeta proslavljen Međunarodni praznik rada. Spomen je to na velike radničke prosvjede održane u Chicagu 1886 godine, kada je u sukobima s policijom poginulo više radnika, a osmero ih je osuđeno na smrt.
Proslava praznika rada u našem je gradu protekla uz raznovrstan program na Izletištu Bara. Uoči praznika podignut je majpan, u novije vrijeme poznat kao prvosvibanjsko drvo. Nedjeljni je program privukao popriličan broj sugrađana i gostiju iz drugih sredina. Počeo je u 11 sati biciklijadom te potom na Izletištu Bara nastavljen kulturno-zabavnim nastupima i podjelom tradicionalnog prvosvibanjskog graha, koji su pripremale udruge. Udruga sudionika Domovinskoga rata Bilogora '91 i HVIDRA Grubišno Polje, Udruga branitelja MUP-a Grubišno Polje, Zajednica Mađara, Udruga Roma, Matica umirovljenika, Češka beseda Treglava i Udruga mladih Grubiša. U 14 sati je održana odbojka na pijesku, potom turnir u pikadu, a u 17 sati utakmica između debelih i mršavih. Posjetitelji je zabavljao i glazbeni sastav Šliper.
Program proslave Međunarodnoga praznika rada koji je privukao popriličan broj sugrađana i gostiju iz drugih sredina, organizirali su Grad Grubišno Polje, Turistička zajednica grada i Kavana Bara. (mp)

Više fotografija pogledajte na POVEZNICI


  Povratak na: Novosti