Sjećanje na poginulog branitelja Josipa Koronca

Josip Koronc je poginuo 19. studenog 1991. godine na području Bastajskih Brđana

Sjećanje na poginulog branitelja Josipa Koronca

Nakon prekjučerašnjeg tužne hrvatske godišnjice, odnosno Dana sjećanja na žrtve Domovinskoga rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, jučer je bio tužan dan i za Grubišno Polje, jer je to godišnjica kada se prisjećamo gubitka života još jednog grubišnopoljskog branitelja u Domovinskom ratu. Naime, 19. studenog 1991. godine na području Bastajskih Brđana poginuo je Josip Koronc.
U počast J. Koroncu i Velikozdenčaninu Draženu Gladojiću Zagorcu, koji je na tom području poginuo 12. prosinca 1991. godine te u počast 10 poginulih bjelovarskih branitelja, službena komemoracija kod kapelice u Bastajskim Brđanima održana je, kao i svake godine, 13. studenog, kada su vijence i svijeće uz članove obitelji i rodbine položila izaslanstva Grada Grubišnoga Polja, Općine Đulovca, Bjelovarsko-bilogorske županije te udruga proisteklih iz Domovinskoga rata.
Jučer, na 29. godišnjicu njegove smrti, vječno počivalište Josipa Koronca osim njegove obitelji, obišli su i svijeću mu upalili suborci iz Udruge Bilogora '91. (MP; foto: Daniel Hodak)


  Povratak na: Novosti