Školi vraćen epitet ‘bijela labudica’

Održana završna konferencija projekta energetske obnove zgrada grubišnopoljskih škola i školsko-sportske dvorane

Školi vraćen epitet ‘bijela labudica’

Jučer je održana završna konferencija projekta energetske obnove zgrade grubišnopoljske Osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića, Srednje škole Bartola Kašića te školsko-sportske dvorane, vrijedna 11 milijuna kuna. Naime, u proteklih nekoliko mjeseci zgrade su podvrgnute energetskoj obnovi u okviru koje je obnovljeno krovište, dotadašnja drvena zamijenjena plastičnom stolarijom, postavljena nova termo fasada, izoliran strop podruma i podovi, ugrađeno dizalo i sanitarni čvor za osobe s invaliditetom te je ugrađen novi sustav prozračivanja u školsko-sportskoj dvorani.
Činjenicom da se škola kojoj je na čelu ponovno s punim pravom može zvati bijelom labudicom, presretna je ravnateljica OŠ I.N. Jemeršića Snježana Šeliš. Riječi hvale ima i v.d. ravnateljice SŠ Bartola Kašića Kristina Vrbicki koja je potvrdila da je iza škole zbog radova teška i zahtjevna nastavna godina, ali da se sve isplatilo.
Nositelj projekta bila je Bjelovarsko-bilogorska županija. Za energetsku obnovu iz europskih fondova putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Fonda za sufinanciranje europskih projekata Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije osigurano je 7 milijuna kuna, dok je preostalih 4 milijuna osigurala Bjelovarsko-bilogorska županija. Župan Damir Bajs je rekao kako je radovima škola dobila novi standard.-Zaslužilo ga je ponajprije 600 učenika i 120 djelatnika, ali i stanovnici grada i okolice koji djecu obrazuju u tim školama-rekao je D. Bajs.
Na završnoj konferenciji je grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh rekao kako je priča oko škola obogatila grad i rad s mladima.-Najljepša je poruka da ovdje stvaramo uvjete da mladi ostaju. Sretan sam i zahvalan zbog ovako velike investicije-rekao je gradonačelnik. Nazočnima na završnoj konferenciji koja je također jedan od uvjeta ostvarivanja europskih sredstava obratili su se i predsjednik školskoga odbora Robert Šmit i predstavnik izvođača radova Berislav Trogrlić.
Grubišnopoljska Bijela labudica sagrađena je 1956. godine i u posljednjih 60 godina na njoj nisu izvođeni tako značajni radovi. Projekt će osigurati uštede na energentima veće od 50 posto i svakako bolji standard i uvjete školovanja i rada. Najavljeni su još pojedini unutarnji radovi, a uskoro i projekti energetske obnove zgrada dviju područnih kola u Ivanovu Selu i Velikim Zdencima, vrijedni oko pet milijuna kuna. (RGP)


  Povratak na: Novosti