Završen bogat program adventa u gradu, preostaje još doček Nove godine na gradskom trgu. Uz vatromet i bez petardi

Završen bogat program adventa u gradu, preostaje još doček Nove godine na gradskom trgu. Uz vatromet i bez petardi

Događanjima 23. prosinca na gradskom trgu gotovo je u potpunosti iscrpljen ovogodišnji program adventa na području našega grada. S obzirom na velik broj posjetitelja, organizator Turistička zajednica područja Južna Bilogora u partnerstvu s Gradom Grubišnim Poljem očito je napravila dobar posao.
Ponuda je bila vrlo šarolika. Od blagdanskih rukotvorina koje ste mogli pronaći na štandovima udruga Iglica, Kist, Centra građanskih inicijativa, Centra za inkluziju i socijalne usluge i Crvenoga križa, do bogate gastro ponude. Udruga osoba s invaliditetom nudila je kuhano vino, vatrogasci i ribiči pržene ribice, braniteljske udruge Bilogora '91 i HVIDRA kobasice i hrenovke. Zajednica Mađara Grada Grubišnoga Polja kuhala je čaj, Udruga mladih Grubiša pripremala kuhani džin i fritule. Češka beseda Velikih i Malih Zdenaca pripremala je bramborake, češka beseda Ivanova Sela nudila kolače a OPG Damira Vostrela med. Atmosferu su pjesmom začinile članice Pjevačkoga sastava Dike iz Velikoga Grđevca, te muziciranjem puhački orkestar Češke besede Velikih i Malih Zdenaca.
Preostaje još doček Nove godine na gradskom trgu. 31. prosinca veselica na trgu počinje u 22 sata. Posjetitelje će zabavljati sastav Šliper, a moći će se okrijepiti kuhanim vinom i čajem. U Novu godinu ući ćemo vatrometom. Tom prigodom valja podsjetiti da je na snazi MUP-ova akcija 'Mir i dobro', kojoj je cilj spriječiti stradavanja korištenjem pirotehnike. U tom je smislu valja imati na umu da je u potpunosti zabranjeno korištenje petardi i drugih nedozvoljenih pirotehničkih sredstava, pa je za očekivati da je neovlašetna uporaba, koja je uz inače predivan vatromet, potpuno nepotrebna i bit će sankcionirana. 


  Povratak na: Novosti