Županija rad Matice umirovljenika podupire s 18 000 kuna

Ugovor o financijskoj potpori jučer su potpisale zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić i predsjednica Matice umirovljenika Dragica Vodvarka

Županija rad Matice umirovljenika podupire s 18 000 kuna

Zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić jučer je s predsjednicom matice umirovljenika Grubišnoga Polja Dragicom Vodvarka potpisala ugovor o financijskoj potpori. Naime, grubišnopoljska Matica jedna je od 30 umirovljeničkih udruga koje su se svojim projektima natjecale za dio kolača od ukupno pola milijuna kuna, koliko je lani za projekte umirovljenika rezervirala Bjelovarsko-bilogorska županija.
Projekt grubišnopoljske Matice odnosi se na poboljšanje uvjeta života u trećoj dobi.-Za zdravstveno informiranje članova, tečaj informatike za umirovljenike, pjevački i tamburaški zbor, održavanje koncerata i proba, kupnju 14 odora za žene i četiri za muškarce, za izlete u Opatiju, Daruvarske i Tuheljske toplice, Velebit, odmaralište Diklo. Potpora se odnosi i na istraživački rad, identifikaciju najugroženijih starijih osoba, samaca u udaljenim selima i njihovo uključivanje u sustav pomoći i potpore kroz postojeće program podrške starijim građanima-pojasnila je dožupanica Đ. Ištef Benšić. Ugovorom je za te aktivnosti predviđeno 18 000 kuna, što je gotovo dvostruko više nego lani. Naime, to je u skladu s najavama Županije o potpunom zaokretu u politici prema umirovljeničkoj populaciji.
Grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora, kazao je da je grubišnopoljska Matica umirovljenika dobro organizirana i redoviti je sudionik društvenih događaja na području grada, te da vodi brigu o svojim članovima.
Dodao je da žalosti činjenica da država puno sugrađana treće dobi ignorira.-Žao mi je što se  Centar za skrb, čija bi to djelatnost trebala biti, bori da ugasi taj projekt. Nažalost, stručne službe koje bi trebale voditi taj projekt ignoriraju ga. Stoga sam nezadovoljan, ali sam sretan što je župan Damir Bajs to prepoznao i što nam pomaže. Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija sufinancira provedbu programa Pomoć u kući na grubišnopoljskom području.(RGP)


  Povratak na: Novosti