19. Gospodarski sajam sira, meda i vrganja ispunio sva očekivnja !
-Srce mi je puno ! Hvala posjetiteljima i građanima Grubišnoga Polja koji uvijek daju toplinu i dušu našem sajmu-poručio je domaćin gradonačelnik Zlatko Pavičić
Drugoga dana 19. Gospodarskog sajma sira, meda i vrganja osim u ponudi više od stotinu izlagača, posjetitelji su mogli uživati u nekoliko popratnih sajamskih sadržaja. Prva je bila čvarkijada, koja je u odnosu na prošlogodišnju dopunjena na način da su mogli sudjelovati svi koji su željeli. Iako je bilo mjesta za deset ekipa, nakraju ih je bilo 12. Šesteročlano povjerenstvo koje je ocjenjivalo uzorke, na čelu sa chefom Ivanom Đukićem najboljim čvarcima proglasilo je one Nogometnog kluba Bilogore '91, dodijelivši im 86 bodova. Koliko su bili dobri svjedoči podatak da su posljednji na rang listi imali 34 boda ! I posjetitelji su uživali u čvarcima koji su ponuđeni na degustaciju.
Lani izlagači, ove godine prezenteri, bili su vlasnici OPG-a Vrata Zagorja, koji su posjetiteljima pokazali izradu domaćih štruklji. Naime, Ružica Šafranec Kišur i njezin suprug Josip Šafranec na Svjetskom kupu u kulinarstvu i slastičarstvu ove godine u Tunisu među 40 natjecatelja iz cijelog svijeta osvojili zlato s medenjacima i struklima, odnosno kako se u njihovom kraju kod Novog Marofa kaže štrukljima, dok je Ružica ponijela titulu ukupne pobjednice kategorije tradicionalne slastice. Za ovu su priliku pripravili štrukle s vrganjima i ponudili ih posjetiteljima. U okviru drugoga dana sajma u šatoru je održana smotra mažoretkinja, dok je danas posjetitelje špartajući izložbenim prostorom zabavljao TS Lauferi.
Velik broj posjetitelja, ali i dobro trgovanje pokazali su da je i ovogodišnji sajam bio vrlo atraktivan kako sa svojom već uobičajenom ponudom, tako i novitetima koje je organizator Grad Grubišno Polje priredio. Sve se to poprilično dojmilo domaćina sajma gradonačelnika Zlatka Pavičića, koji je svoj osjećaj nakon dva sajmena dana pretočio u rečenicu:-Srce mi je puno !-Niz gostiju je pohvalilo sajam i organizaciju i isto tako ja pohvaljujem cijeli moj tim koji je od prvog do zadnjeg dana slagao i pripremao sajam. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali, dali dio sebe prezentirajući Grubišno Polje, našu Bilogoru i najveće bogatstvo koje mi imamo a to je poljoprivreda, gastronomija, ruralni turizam i tim tempom želimo nastaviti u budućnosti. Hvala svim posjetiteljima i građanima Grubišnoga Polja koji uvijek daju tu toplinu, tu dušu našem sajmu-zaključio je Z. Pavičić. (mp)
