Bjelovarsko-bilogorska županija postala partner Grada u provedbi projekta Centar za stare i nemoćne

Projekt vrijedan 9,1 milijuna kuna Grad Grubišno Polje će putem Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politikeputem Razvojne agencije AGRO kandidirati sljedećega tjedna

Bjelovarsko-bilogorska županija postala partner Grada u provedbi projekta Centar za stare i nemoćne

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić i grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh jučer su potpisali sporazum o partnerstvu na projektu izgradnje Centra za stare i nemoćne u Grubišnom Polju, koji će sljedećega tjedna biti kandidiran na natječaj Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.
Riječ je o projektu koji će u objektu površine 4800 četvornih metara objedinjavati smještaj za starije osobe i izvaninstitucionalne usluge. U Centru za starije osobe trebao bi biti osiguran posao za sedamdesetak osoba koje će skrbiti o 102 stacionarna i 180 korisnika usluge pomoć u kući, te još 47 korisnika u cjelodnevnom i poludnevnom boravku, smještaju u odsutnosti njegovatelja te savjetovanju.
Vrijednost projekta je oko 9,2 milijuna eura, a bespovratna sredstva trebala biti nešto veća od 6,1 milijun kuna. 7,7 milijuna eura bi bilo utrošeno na njegovu izgradnju, a oko 1,2 milijuna eura na opremanje. U realizaciji projekta računa se i na financijsku pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, putem kojega bi tako bile dodatno smanjene financijske obveze Grada koje iznose nešto više od tri milijuna eura. Projekt će biti prijavljen putem Razvojne agencije AGRO za razvoj grada.
Gradonačelnik Mađeruh je kazao da je projekt temeljen na vrijednom iskustvu koje Grad ima u projektu pomoći u kući već 15 godina.-Razmišljamo o strukturi stanovništva gdje je više od 20 posto osoba starijih od 65 godina. No, to je projekt koji će nadići Grubišno Polje i postati regionalni. Koji se dobro uklapa i podiže standard života stanovništva. Povezujemo ga s programom pomoć u kući, inkluzijom i programom Zaželi-kazao je gradonačelnik, zahvaljujući županu Marušiću na spremnosti za partnerstvo u projektu.
Upravo je svojim potpisom na ugovor o partnerstvu bezrezervnu podršku projektu dao župan Marušić.-Zaista hvale vrijedan projekt koji osim socijalnog ima ekonomski i demografski karakter. Čast mi je da mi kao Bjelovarsko-bilogorska županija možemo sudjelovati u tom projektu-kazao je župan. (mp)


  Povratak na: Novosti