Gradonačelnik Zlatko Mađeruh potpisao ugovor za nastavak projekta Zaželi, vrijedan 1.479.000 eura

'Zaželi - prevencija institucionalizacije u Grubišnom Polju' trajat će 36 mjeseci, od čega će 29 zaposlenih 34 mjeseca brinuti o 174 korisnika

Gradonačelnik Zlatko Mađeruh potpisao ugovor za nastavak projekta Zaželi, vrijedan 1.479.000 eura

Grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh u petak je u Zagrebu potpisao dva ugovora ukupno vrijedna nešto više od milijun i pol eura. Prvi vrijedan 1.479.000 eura vezan je za nastavak projekta Zaželi. Podsjetimo, Grubišno Polje već 17 godina na svom području pomaže starim i nemoćnima, ponajprije kroz projekt Pomoć u kući kojega je pionir u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a potom i kroz nekoliko faza sličnog projekta nazvanog Zaželi. Posljednji je završen u svibnju prošle godine, u kojemu je 25 gerontodomaćica skrbilo za 150 korisnika. No, dok su prethodni trajali od nekoliko mjeseci do godine dana, novi nastavak projekta naziva 'Zaželi - prevencija institucionalizacije u Grubišnom Polju' trajat će 36 mjeseci, od čega će 29 zaposlenih 34 mjeseca brinuti o 174 korisnika.-Zahvaljujem Vladi i ministarstvu i drago mi je što je netko shvatio da je jedan od najkorisnijih u Hrvatskoj i da treba imati kontinuitet, kako za zaposlene tako i za korisnike-kazao je gradonačelnik.
Novost novoga programa je da će posao sada moći dobiti i muškarci, ne samo teško zapošljive žene. Novi program Zaželi je odlična uvertira u budući gradski veliki projekt Centar za starije osobe, koji mora biti spreman do kraja 2026. godine, a u okviru kojega je predviđeno i pružanje usluge pomoći u kući za 180 korisnika. Ovoga će tjedna biti objavljen javni poziv za prijavu korisnika. U okviru programa moći će se naći osobe starije od 65 godina i odrasle osobe 3. i 4. stupnja invaliditeta, koje će u okviru ovoga programa jednom mjesečno primati i paket higijenskih i kućanskih potrepština.
Drugi ugovor je vezan za uređenje novog dječjeg igrališta u okviru Dječjega vrtića Tratinčica. Projekt je vrijedan 32.390 eura, a ugovorom je odobreno 23.320 eura, dok će ostatak namaknuti Grad. Budući da će uskoro zgrada vrtića biti dograđena, bit će rekonsturirano i dječje igralište, na kojemu će novim projektom biti postavljeno devet novih sprava poput ljuljački, pješčanika, takozvani tobogan slonić i skrivalica, kućica sa stolom i klupama, sve na modernim antistresnim podlogama. (mp; foto: MROSP)


  Povratak na: Novosti