Uz dobre pripreme projekt Centra za starije osobe bit će uspješno proveden

O zapošljavanju u Centru i drugim temama gradonačelnik Zlatko Mađeruh razgovarao s predstavnicima HZZ-a

Uz dobre pripreme projekt Centra za starije osobe bit će uspješno proveden
Gradonačelnik Zlatko Mađeruh je održao sastanak s čelnicama bjelovarskog Područnog ureda Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje o više tema. Jedna je bilo zapošljavanje putem mjere 'Posao plus' koju je Zavod uveo ove godine. Riječ je o mjeri zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba, koje su u evidenciji Zavoda prijavljene barem godinu dana. Korisnici mjere mogu biti svi oni koji godišnjim financijskim izvješćem mogu dokazati da obavljaju gospodarsku djelatnost. Maksimalan broj zaposlenih koji se može uzeti putem ove mjere je 50 posto ukupnog broja zaposlenih, ali se u konačnici utvrđuje prema potrebi. Plaću za zaposlene putem ove mjere unaprijed je odredio Hrvatski zavod za zapošljavanje. Gradonačelnik ističe da bi se ta mjera odnosila na Vodovod Grubišno Polje i Komunalac.
Jedna od tema bilo je i zapošljavanje u budućem Centru za starije osobe.-Centar za starije mora biti dovršen do 2026. godine. Već je raspisan javni natječaj za građevinske radove. Iza toga bit će raspisan i onaj za opremanje kako bi do roka sve bilo završeno, a valja razmišljati o zapošljavanju u Centru-kaže gradonačelnik. Naime, sukladno planovima u Centru bi posao trebalo pronaći sedamdesetak osoba različitih struka i stručnih sprema poput socijalnih i medicinskih radnika, fizioterapeuta, računovođa, domara, gerontodomaćica, potom dostavljača, skladištara i čistača. Kako situacija na tržištu rada varira uz dobru pripremu i komunikaciju s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, ali i informiranje trenutno prijavljenih i budućih radnika na Burzu rada, Grad zapošljavanje planira uspješno provesti. U tom će smislu obaviti razgovore i s dvjema grubišnopoljskim školama.
Tema sastanka s predstavnicima Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje bili su i javni radovi, koji bi uglavnom bili pripremljeni za zapošljavanje pripadnika romske nacionalne manjine. Prema planu natječaj za Javne radove bit će proveden tijekom svibnja, a početak je predviđen 1. lipnja. (mp)

  Povratak na: Novosti