Obilježen spomendan sv. Florijana - Dan zaštitnika vatrogasaca

Nakon postrojavanja održana je sveta misa za sve žive i preminule vatrogaskinje i vatrogasce

Obilježen spomendan sv. Florijana - Dan zaštitnika vatrogasaca

Jučer je obilježen spomendan svetoga Florijana, kršćanskoga sveca i mučenika, među ostalima, zaštitnika vatrogasaca. Tim povodom sinoć su se okupili i svečano postrojili predstavnici Vatrogasne zajednice Grada Grubišnoga Polja, odnosno predstavnici Javne vatrogasne postrojbe i DVD-ova s područja grada.
Gradonačelnik Zlatko Mađeruh je svim vatrogascima čestitao blagdan njihova zaštitnika. Uime lokalne samouprave zahvalio je na svakom angažmanu koji su imali u proteklom razdoblju te tom prilikom naglasio da su vatrogasci trenutno najopremljenija i najmoćnija interventna postrojba na području grada u kriznim situacijama. Kazao je kako su sve intervencije do sada odradili profesionalno i kvalitetno. Istaknuo je da dobrovoljnim vatrogasnim društvima pripada zasluga nastavljanja tradicije vatrogasne dragovoljnosti, dok je Javna vatrogasna postrojba jedan od najboljih projekata koji je u Grubišnom Polju ostvaren.
Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Vitomir Pintarić kazao je kako je jučerašnji dan protekao svečarski, ali i radno. No, nasreću ne u smislu intervencija već uobičajenih aktivnosti i nadogradnje sposobnosti pripadnika. Naime, osam pripadnika JVP-a je jučer prošlo dio obuke helikopterskoga desanta u centru Lučko.
Nakon postrojavanja vatrogasci su sudjelovali na svetoj misi koju je za sve vatrogaskinje i vatrogasce, žive i umrle, povodom spomendana svetog Florijana u crkvi sv. Josipa u Grubišnom Polju služio grubišnopoljski župnik preč. Većeslav Magić. (Michael Palijan)


  Povratak na: Novosti