Održana završna konferencija projekta ‘Grubišno Polje za djecu još bolje!’

Projektom su djeci ponuđeni dodatni programi te su zaposleni ljudi

Održana završna konferencija projekta ‘Grubišno Polje za djecu još bolje!’

S prvim studenog Dječji vrtić Tratinčica se, nažalost, oprašta od projekta produženog boravka djece u vrtiću naziva 'Grubišno Polje za djecu još bolje!', koji je proteklih godinu i pol provodio u partnerstvu s Gradom Grubišnim Poljem. Riječ je o projektu vrijednom 1,228.823 kuna, ili u novoj valuti 162.909 eura, započetom 7. ožujka 2022. godine, financiranom u potpunosti iz Europskoga socijalnog fonda putem Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.
Iako je veliki izazov predstavljalo zapošljavanje sedmero novih djelatnika na pola radnog vremena u većoj se mjeri uspjelo. Naime, u ulozi zdravstvenoga voditelja izmijenile su se tri osobe, dok je mjesto logopeda popunjeno u listopadu prošle godine, pa je prethodno razdoblje po pitanju tog područja pokriveno putem obrta iz Virovitice. Ravnateljica Biljana Katić istaknula je dobrobiti projekta.-Ukupno je 84 djece koristilo usluge produženog boravka, tridesetero je pohađalo sportsku radionicu, isto ih je toliko pohađalo englesku radionicu. Bila su uključena djeca s teškoćama u razvoju koja su pohađala logopedske vježbe-kazala je ravnateljica, dodavši da su se i odgajatelji i stručni suradnici te kuhinjsko osoblje dodatno usavršavali. Velika podrška u provedbi projekta vrtiću je bila i Razvoja agencija AGRO.
Ravnateljica je zahvalila na potpori gradonačelniku Zlatku Mađeruhu, koji je uzvratio zahvalama i poručio kako je projektom promovirano i Grubišno Polje, ali su kao najvažnije djeci ponuđeni dodatni programi te su zaposleni ljudi.-Ispitat ćemo mogućnosti kako bi program i obogatili za neku sljedeću aplikaciju. No, kako bi proveli ovakav program ne treba imati samo volju, već i struku, a mislim da smo i na ovom projektu to dokazali-kazao je gradonačelnik. (mp)


  Povratak na: Novosti