S poduzetnicima i obrtnicima potpisani ugovori o potporama

Subvencije Grada prema javnom pozivu u ovoj godini penju se na 194.106 kuna, a ukupna ulaganja Grada, poduzetnika i obrtnika dosežu 856.000 kuna

S poduzetnicima i obrtnicima potpisani ugovori o potporama

Jučer je grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh sukladno Javnom pozivu za dodjelu potpora za poticanje malog i srednjeg poduzetništva potpisao osam ugovora s gradskim poduzetnicima i obrtnicima. Šest je ugovora potpisano prema mjeri subvencioniranja nabavke strojeva i opreme, a dva prema mjeri subvencioniranja edukacija, stjecanja novih znanja i vještina, konzultantskih troškova i nastupa na gospodarskim manifestacijama. Ukupna vrijednost potpisanih ugovora je 69.000 kuna, čime se subvencije Grada prema tom javnom pozivu u ovoj godini penju na 194.106 kuna. Nešto je to manji iznos negoli ranije, za što je zasigurno zaslužna svjetska kriza s kojom se suočava i gradsko gospodarstvo. Kada su u pitanju ukupna ulaganja poduzetnika u ovoj godini zajedno s gradskim subvencijama dosežu iznos od 856.000 kuna. 
Ujedno je potpisano i šest ugovora temeljem Javnog poziva za dodjelu potpora za zakup poslovnoga prostora u Proizvodno poduzetničkom inkubatoru za prvih devet mjeseci ove godine koji su vrijedni 98.000 kuna. Naime, rezidenti prostora u inkubatoru mogu koristiti blagodati programa dodjele potpora za zakup poslovnoga prostora prema kojemu im tijekom pet godina boravka u inkubatoru Grad subvencionira od 80 do 100 posto troškova iznosa zakupnine, što je na godišnjoj razini oko 21.000 kuna. 
Čestitajući potpisnicima ugovora na ostvarenim potpora gradonačelnik je kazao kako svi oni bitno utječu na razvoj grada te im je poželio poslovni uspjeh i u budućem razdoblju, te je najavio kako se za slijedeću godinu razmatra uvođenje novog programa vezanog uz energetsku učinkovitost.


  Povratak na: Novosti