Lokalni izbori 2021.

Vlada RH raspisala je Dopunske izbore za članove predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave iz reda pripadnika nacionalnih manjine, odnosno iz reda pripadnika hrvatskoga naroda.
Izbori će biti provedeni 3. listopada 2021. godine.
Grubišnopoljski birači birat će dvojicu/dvoje predstavnika srpske nacionalne manjine za članove Skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije.

Rješenje o određivanju biračkih mjesta na području Grada Grubišnoga Polja za provedbu dopunskih izbora

Odluka o pravu na naknadu i visinu naknade troškova izborne promidžbe na izboru članova Gradskog vijeća Grada Grubišnoga Polja 2021.

Odluka o pravu na naknadu i visinu naknade troškova izborne promidžbe na izboru gradonačelnika Grada Grubišnoga Polja 2021.

Odluka o pravu na naknadu i visinu naknade troškova izborne promidžbe na izboru zamjenika gradonačelnika Grada Grubišnoga Polja iz reda češke nacionalne manjine 2021.

KONAČNI REZULTATI IZBORA ZA GRADONAČELNIKA GRADA GRUBIŠNOGA POLJA

KONAČNI REZULTATI IZBORA ZA ZAMJENIKA GRADONAČELNIKA GRADA GRUBIŠNOGA POLJA

KONAČNI REZULTATI IZBORA ČLANOVA GRADSKOG VIJEĆA GRADA GRUBIŠNOGA POLJA

REZULTATI IZBORA ZA GRADONAČELNIKA GRADA GRUBIŠNOGA POLJA

REZULTATI IZBORA ZA ZAMJENIKA GRADONAČELNIKA GRADA GRUBIŠNOGA POLJA

REZULTATI IZBORA ČLANOVA GRADSKOG VIJEĆA GRADA GRUBIŠNOGA POLJA

Liste kandidata i zbirna lista za izbor članova Gradskog vijeća Grada Grubišnoga Polja i izbor gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika iz reda češke nacionalne manjine Grada Grubišnoga Polja na oglasnoj ploči Grada Grubišnoga Polja istaknute su 30. travnja 2021. godine u 3,30 sati:

Pravovaljana kandidacijska lista za izbor članova Gradskog vijeća Grada Grubišnoga Polja

Pravovaljana kandidacijska lista za izbor gradonačelnika Grada Grubišnoga Polja

Pravovaljana kandidatura za izbor zamjenika gradonačelnika Grada Grubišnoga Polja iz reda pripadnika češke nacionalne manjine

Gradsko izborno povjerenstvo donijelo je Rješenje o određivanju biračkih mjesta na području Grada Grubišnoga Polja

Dvije su izmjene u odnosu na prethodne izbore:
- novo biračko mjesto broj 4 u Mjesnom domu u Grubišnom Polju, Ulica kralja Zvonimira 75
- biračko mjesto u Velikim Zdencima je zbog radova na zgradi Osnovne škole I.N. Jemeršića premješteno u zgradu u parku u Velikim Zdencima (bivše poslovne prostorije Zdenke)

 

 

 

Provedeni Izbori za vijeća i predstavnike nacionalnih manjina

Birani su članovi vijeća i predstavnici nacionalnih manjina na razini grada i županije

Kako u cijeloj Hrvatskoj, tako su jučer i u Grubišnom Polju provedeni izbori za vijeća i predstavnike nacionalnih manjina. Vrlo slab odaziv birača, zabilježen u Hrvatskoj u cijelosti, vrijedi tek djelomično za naš grad, odnosno u slučaju odaziva birača iz redova češke i srpske, ne i u slučaju birača mađarske nacionalne manjine, koji su nakon što ih je protekle četiri godine zastupao predstavnik, po prvi puta birali vijeće nacionalne manjine.
Naime, dok je od 830 upisanih birača Čeha na izbore izašlo njih 138 ili 16,63 posto, a od 500 upisanih Srba tek 45 birača ili samo 9 posto, od upisanih 157 birača mađarske nacionalne manjine na birališta ih je izašlo 107, odnosno čak 68,15 posto. Mađari su birali članove na zbirnoj listi s ukupno 30 imena, sastavljenoj od dviju lista od po 15 kandidata koje su predložile Demokratska zajednica Mađara Hrvatske i Zajednica Mađara Grada Bjelovara. Za razliku od Mađara, članovi češke i srpske nacionalne manjine birali su članove vijeća svoje nacionalne manjine prema samo jednoj zbirnoj listi od 15 kandidata, koji su svi ušli u sastav pojedinog vijeća.
Grubišnopoljski birači uz članove vijeća nacionalnih manjina na gradskoj razini birali i one za županijsko vijeće češke, mađarske, srpske te albanske nacionalne manjine, kao i predstavnika romske nacionalne manjine. Po prvi puta manjinci su u našem gradu svoje predstavnike birali na tri biračka mjesta: U Grubišnom Polju, Velikim Zdencima i Ivanovu Selu.(RGP)

REZULTATI IZBORA