Javni poziv za subvencioniranje mjera potpora u poljoprivredi na području Grada Grubišnoga Polja za 2021. godinu.

Obavijest o privremenom zatvaranju Javnog poziva za subvencioniranje mjera potpora u poljoprivredi na području Grada Grubišnoga Polja za 2021. godinu

Povjerenstvo za provedbu postupka dodjele potpora u poljoprivredi na području Grada Grubišnoga Polja objavilo je Javni poziv za subvencioniranje mjera potpora u poljoprivredi na području Grada Grubišnoga Polja za 2021. godinu.
Predmet javnog poziva je dodjela potpora male vrijednosti za razvoj i unaprjeđenje poljoprivrede na području Grada Grubišnoga Polja.
U nastavku preuzmite tekst Javnog poziva i potrebnu dokumentaciju:

TEKST JAVNOG POZIVA

DOKUMENTACIJA

 

 

 

 

Novčane nagrade umirovljenicima za božićne blagdane

Grad Grubišno Polje će i ove godine umirovljenicima darovati novčane nagrade za božićne blagdane i to u iznosima:
-350,00 kn za umirovljenike sa mirovinom do 500,00 kn
-250,00 kn za umirovljenike sa mirovinom od 500,00 kn do 1.000,00 kn
-200,00 kn za umirovljenike sa mirovinom od 1.000,00 kn do 1.500,00 kn
-150,00 kn za umirovljenike sa mirovinom od 1.500,00 kn do 2.000,00 kn

Kriteriji za isplatu božićnice su:
-da umirovljenik ima prebivalište na području Grada Grubišnoga Polja,
-da umirovljenik ostvaruje ukupna mirovinska primanja do 2.000,00 kuna mjesečno, neovisno da li se radi o starosnoj, obiteljskoj ili invalidskoj mirovini ostvarenoj u Republici Hrvatskoj ili inozemstvu.

Isplata božićnica umirovljenicima financirat će se iz Proračuna Grada Grubišnoga Polja za 2020. godinu, a isplatit će se putem poštanske uputnice na adresu umirovljenika.

Popis korisnika božićnica utvrđen je na temelju podataka o korisnicima mirovina koje isplaćuje Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje i evidentiranim prihodima putem Porezne uprave u skladu sa kriterijima iz Odluke o isplati jednokratne novčane pomoći za božićne blagdane umirovljenicima s područja Grada Grubišnoga Polja u 2020. godini.

Za navedenu svrhu Grad Grubišno Polje osigurao je 150.000 kuna.

Pozivaju se korisnici inozemnih mirovina čija mirovinska primanja ne prelaze 2.000,00 kuna mjesečno, a koji imaju prebivalište na području Grada Grubišnoga Polja, da podnesu zahtjev za isplatu božićnice na obrascu koji se nalazi u privitku ove obavijesti, da istom prilože presliku osobne iskaznice te dokaz o visini inozemne mirovine (potvrda ili dokaz o visini mirovine za posljednju izvršenu isplatu) na e-mail strucnasluzba@grubisnopolje.hr, poštom ili osobno u prostorije Grada Grubišnoga Polja, Trg bana Josipa Jelačića br. 1, soba br. 31 najkasnije do 29. prosinca 2020. godine.

Za sve dodatne informacije ili upite stojimo na raspolaganju na telefonu 043/448-203.

Obrazac prijave za isplatu božićnice umirovljenicima s inozemnim mirovinama

Odluka o isplati jednokratne novčane pomoći za božićne blagdane umirovljenicima s područja Grada Grubišnoga Polja u 2020. godini

 

U Grubišnom Polju na snazi nužne epidemiološke mjere

Nakon što je Stožer Civilne zaštite Grada Grubišnoga Polja putem županijskoga predložio, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je odobrio nužne epidemiološke mjere za područje Grada Grubišnog Polja.
Odluka koju je potpisao načelnik stožera i potpredsjednik vlade Davor Božinović, stupa na snagu sutra 18. studenog i traje do 27. studenog, a nalaže:
- obvezno korištenje maski za lice ili medicinskih maski u svim zatvorenim prostorima u kojima se obavljaju javne ili gospodarske djelatnosti te vjerska okupljanja ( uključujući i mise)
- odgodu svih društvenih i javnih manifestacija (priredbe, izložbe, znanstveni skupovi, sajmovi, razne manifestacije i si.) koje se održavaju u zatvorenim prostorima
- obustavu amaterskih kulturno-umjetničkih izvedbi i programa
- obustavu sportskih aktivnosti i natjecanja u zatvorenim prostorima, osim za sportske ekipe koje se nalaze u sustavu natjecanja, a natjecanje se ne može održati na otvorenom prostoru
- obustavu svih rekreativnih treninga i treninga djece do 14 godina, osim za sportske ekipe koje se nalaze u sustavu natjecanja
- preporuku da se ne organiziraju turistička putovanja i drugi izleti u kojima dolazi do kontakta većeg broja osoba.

TEKST ODLUKE

 

Dan Grada 2020.

4. studenog 2020. godine Grad Grubišno Polje slavi Dan Grada:

  9,30 sati - polaganje vijenaca kod Spomenika hrvatskim braniteljima u Grubišnom Polju
10 sati - sveta misa u Crkvi sv. Josipa u Grubišnom Polju
11 sati  - Svečana sjednica Gradskog vijeća u Centru za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman

 

Obavijest o dodjeli zakupa poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH i mjestu javnog otvaranja ponuda

TEKST OBAVIJESTI

Obavještavamo sve zainteresirane da će se javno otvaranje ponuda za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta održati 20. listopada 2020. godine, u kino dvorani Centra za kulturu i informiranje Dr. Franjo Tuđman, I. Nepomuka Jemešića 1, Grubišno Polje, s početkom u 13:30 sati.
Javno otvaranje će se održati na način da se poštuju sve sigurnosne mjere odnosno preporuke i upute za zaštitu od virusa COVID-19 te sprečavanja njegova širenja. Iz ovih je razloga mjesto javnog otvaranja kino dvorana Centra za kulturu i informiranje Dr. Franjo Tuđman gdje će se osigurati propisane mjere zaštite.
                    Povjerenstvo za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske za Grad Grubišno Polje

 

Dječji tjedan u Grubišnom Polju

 

Marinje 2020.