Gradsko društvo Crvenoga križa poziva na pomoć za Ukrajinu

Oružani sukobi u Ukrajini se nastavljaju i sve je više izbjeglih i  raseljenih osoba iz Ukrajine koje pristižu na naše područje, stoga HCK Gradsko društvo Crvenog križa Grubišno Polje poziva građane na solidarnost i pomoć u ovoj kriznoj situaciji.

1) Molimo građane  s područja Grada Grubišnoga Polja i Općine Veliki Grđevac, ukoliko imaju saznanja da su osobe iz Ukrajine pristigle na naše područje da se što prije jave u Crveni križ Grubišno Polje radi evidentiranja raseljenih osoba i obnavljanja obiteljskih veza. Kontakti za dojavu su:  043 485 129 ili 098/ 9796 664

2) Pozivamo sve osobe koje bi željele smjestiti izbjeglice iz Ukrajine u svoje objekte na području Grubišnoga Polja i Velikog Grđevca da dostave potrebne podatke o mogućnostima smještaja izbjeglica. Kako bismo utvrdili kvalitetu i raspoloživost smještaja, molimo da se za svaki objekt ispuni Tablicu s podacima o smještajnim kapacitetima u privatnim objektima. Nakon što se prikupe podaci o privatnim smještajnim kapacitetima, predstavnici Stožera civilne zaštite izaći će na teren te sastaviti Zapisnik o objektu za smještaj osoba iz Ukrajine.

Popunjenu Tablicu s podacima o smještajnim kapacitetima u privatnim objektima dostavite na e-mail: komunalniodjel@grubisnopolje.hr ili gdck.grubisno.polje@gmail.com.

3) Gradsko društvo Crvenog križa Grubišno Polje treba volontere za pomoć u skladištu:  prikupljanje, evidentiranje i sortiranje materijalne pomoći. Pozivamo osobe koje mogu i žele volontirati da dostave osnovne informacije s kontakt podacima u Crveni križ putem poruke na mobitel:  098/ 97 96 664  ili mail: gdck.grubisno.polje@gmail.com

4)HCK Gradsko društvo Crvenoga križa Grubišno Polje od petka 11.03.2022. godine  počinje s prikupljanjem materijalne pomoći u hrani i higijeni za pomoć  izbjeglim osobama iz Ukrajine.

               Prikupljat će se isključivo hrana i higijena prema popisu, u vremenu od 12:00 -17:00 sati u skladištu Crvenog križa- garaža u Ulici  4. studenog 1991. br.1

Pozivamo sve građane da se uključe u ovu akciju u skladu sa svojim mogućnostima.

Popis proizvoda:

Prehrambeni proizvodi:

Brašno

Ulje

Riža

Šećer

Kuhinjska sol

Tjestenina

Juha u vrećici

Riblja konzerva

Mesna konzerva

Marmelada

 

Proizvodi za osobnu higijenu

Sapun za ruke

Gel za tuširanje

Šampon za kosu

Pasta za zube

Četkica za zube

Brijač jednokratni 5/1

Higijenski ulošci 10/1

Higijenske vlažne maramice

 

Proizvodi za djecu

Pelene 42/1

Krema za djecu

Šampon za djecu

Pasta za zube

Četkica za zube

Hrana za bebe kašica

Žitne kašice/pahuljice 500 g

Higijenske vlažne maramice

 
 

Maskenbal za djecu 2022.

 

Otvoreno savjetovanje s javnošću za Odluku o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Grada Grubišnoga Polja

Upravni odjel za komunalne djelatnosti Grada Grubišnoga Polja izradio je Nacrt Odluke o načinu pružanja javne usluge skupljanja komunalnog otpada na području Grada Grubišnoga Polja kako bi se ispunila obveza usklađivanja navedene Odluke sa Zakonom o gospodarenju otpadom („Narodne novine“, broj 84/21).
Uz Nacrt Odluke nalaze se dva priloga: PRILOG 1. Obrazloženje načina na koji je određena cijena obvezne minimalne usluge, te PRILOG 2. Opći uvjeti ugovora o korištenju usluge skupljanja komunalnog otpada na području Grada Grubišnoga Polja.
Odluka o načinu pružanja javne usluge skupljanja komunalnog otpada na području Grada Grubišnoga Polja stupila bi na snagu osmoga dana od dana objave u Službenom glasniku Grada Grubišnoga Polja.
Pozivamo zainteresiranu javnost da prouči Nacrt Odluke o načinu pružanja javne usluge skupljanja komunalnog otpada na području Grada Grubišnoga Polja i do 17. ožujka 2022. godine dostavi svoje prijedloge i mišljenja o istom na e-mail: zeljko@grubisnopolje.hr
Po isteku roka za dostavu mišljenja i prijedloga Upravni odjel za komunalne djelatnosti utvrdit će Nacrt Odluke o načinu pružanja javne usluge skupljanja komunalnog otpada na području Grada Grubišnoga Polja koji će uputiti Gradskom vijeću Grada Grubišnoga Polja na usvajanje.
U obrazloženju Nacrta Odluke o načinu pružanja javne usluge skupljanja komunalnog otpada na području Grada Grubišnoga Polja bit će sadržan i sažetak o provedenom savjetovanju s javnošću.

SAVJETOVANJE S JAVNOŠĆU O NACRTU ODLUKE O NAČINU PRUŽANJA JAVNE USLUGE SKUPLJANJA KOMUNALNOG OTPADA NA PODRUČJU GRADA GRUBIŠNOGA POLJA

Odluka o načinu pružanja javne usluge skupljanja komunalnog otpada na području Grada Grubišnoga Polja

Obrazac sudjelovanja zainteresirane javnosti u savjetovanju o nacrtu općeg akta Gradskoga vijeća Grada Grubišnoga Polja

 

 

Županijski Javni poziv za kreditiranje proljetne sjetve

Obavještavaju se zainteresirani poljoprivrednici sa područja Grada Grubišnoga Polja da je Bjelovarsko bilogorska županija raspisala Javni poziv za kreditiranje proljetne sjetve.
Dokumenti potrebni za prilaganje nalaze se na POVEZNICI

Uvjeti za Javni poziv su: 

  1. kreditirati će se nabava repromaterijala – sjeme, presadnice (za povrtlarske kulture), zaštitna sredstva i gnojivo za sjetvu ratarskih i povrtlarskih kultura,
  2. najmanji iznos kreditiranja je 5.000,00 kn,
  3. najveći iznos kreditiranja je 1.000.000,00 kn,
  4. kamatna stopa iznosi maksimalno 4,00% godišnje, za cijelo razdoblje otplate kredita,
  5. Bjelovarsko-bilogorska županija subvencionira ukupnu kamatnu stopu za cijelo razdoblje otplate kredita,
  6. način isplate je jednokratno ili u tranšama temeljem dostavljenih računa, predračuna, ugovora ili ponude, isplatom na transakcijski račun dobavljača,
  7. način otplate kredita je jednokratno nakon isteka roka od 10 (deset) odnosno 12 (dvanaest) mjeseci, ovisno o uvjetima poslovne banke.

 

Korisnik kredita zaključuje ugovor s Poslovnom bankom.

Korisnici kreditiranja mogu biti fizičke i pravne osobe sa sjedištem u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava.

FIZIČKE OSOBE zahtjev mogu podnijeti svaki radni dan od 08,00 do 15,00 sati putem Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Grubišnoga Polja, Trg b. J. Jelačića 1, soba broj 40. Uz zahtjev fizičke osobe prilažu presliku Rješenja o upisu u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, obostranu presliku osobne iskaznice, Izjavu o primljenim potporama male vrijednosti u prethodne tri fiskalne godine i Privolu/suglasnost za obradu i objavu osobnih podataka.

PRAVNE OSOBE zahtjev podnose na propisanim obrascima objavljenim na web stranicama Bjelovarsko-bilogorske županije, https://bbz.hr/javni-pozivi-natjecaji/kategorija/javni-pozivi, a ispunjen zahtjev se uz priloženu svu potrebnu dokumentaciju dostavlja putem e-maila poljoprivreda@bbz.hr ili putem pošte na adresu: Bjelovarsko-bilogorska županija, Upravni odjel za poljoprivredu, dr. A. Starčevića 8, 43000 Bjelovar; s naznakom: "Javni poziv za proljetnu sjetvu 2022."

Javni poziv otvoren je do 06. svibnja 2022.

Dodatne informacije mogu se dobiti u Upravnom odjelu za gospodarstvo Grada Grubišnoga Polja, Trg b. J. Jelačića 1, soba broj 40 ili na tel. 448-201 i 448-213 ili putem mail-a mirjana@grubisnopolje.hr ili na www.grubisnopolje.hr.

GRADONAČELNIK Zlatko Mađeruh

 

3. siječnja prva akcija dobrovoljnog darivanja krvi u 2022. godini

Gradsko društvo Crvenog križa Grubišno Polje u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu iz Zagreba u ponedjeljak 3. siječnja provodi prvu redovnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi u 2022. godini za područja Grubišnoga Polja i Velikoga Grđevca.
Akciju će u Vatrogasnom domu u Grubišnom Polju u vremenu od 9 do 12,30 te od 13 do 16 sati provoditi sukladno preporukama HZJZ i uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.
GD CK Grubišnoga Polja poziva sve darivatelje da se odazovu akciji uz pridržavanje epidemioloških mjera, uz napomenu da su darivatelji krvi izuzeti od primjene odluke o uvođenju posebne sigurnosne mjere te COVID potvrde nisu uvjet za pristupiti davanju krvi.
Unaprijed zahvaljujemo svim darivateljima krvi koji se odazovu na akciju!
Hrvatski Crveni križ - GDCK  Grubišno Polje

 

 

Advent u Grubišnom Polju 2021

 

Cijepljenje protiv korone u Grubišnom Polju bez najave

Zbog povećanog interesa za cijepljenjem u Domu zdravlja u Grubišnom Polju moguće je cijepiti se u subotu 13. studenog od 9 do 14 sati bez najave i naručivanja. Moguće je cijepiti se Pfizereom i Modernom, 1. i 2. dozom.

U subotu 20. studenog od 9 do 15 sati održat će se masovno cijepljenje u školskoj sportskoj dvorani u Grubišnom Polju, gdje će se građani također moći cijepiti bez najave cjepivima Moderna i Pfizer, 1. i 2. dozom.