3. siječnja prva akcija dobrovoljnog darivanja krvi u 2022. godini

Gradsko društvo Crvenog križa Grubišno Polje u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu iz Zagreba u ponedjeljak 3. siječnja provodi prvu redovnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi u 2022. godini za područja Grubišnoga Polja i Velikoga Grđevca.
Akciju će u Vatrogasnom domu u Grubišnom Polju u vremenu od 9 do 12,30 te od 13 do 16 sati provoditi sukladno preporukama HZJZ i uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.
GD CK Grubišnoga Polja poziva sve darivatelje da se odazovu akciji uz pridržavanje epidemioloških mjera, uz napomenu da su darivatelji krvi izuzeti od primjene odluke o uvođenju posebne sigurnosne mjere te COVID potvrde nisu uvjet za pristupiti davanju krvi.
Unaprijed zahvaljujemo svim darivateljima krvi koji se odazovu na akciju!
Hrvatski Crveni križ - GDCK  Grubišno Polje

 

 

Advent u Grubišnom Polju 2021

 

Cijepljenje protiv korone u Grubišnom Polju bez najave

Zbog povećanog interesa za cijepljenjem u Domu zdravlja u Grubišnom Polju moguće je cijepiti se u subotu 13. studenog od 9 do 14 sati bez najave i naručivanja. Moguće je cijepiti se Pfizereom i Modernom, 1. i 2. dozom.

U subotu 20. studenog od 9 do 15 sati održat će se masovno cijepljenje u školskoj sportskoj dvorani u Grubišnom Polju, gdje će se građani također moći cijepiti bez najave cjepivima Moderna i Pfizer, 1. i 2. dozom.

 

 

Program povodom Dana Grada Grubišnoga Polja

Grad Grubišno Polje poziva svoje sugrađane povodom Dana Grada Grubišnoga Polja na koncert grupe Vigor, 5. studenog 2021. godine na Gradskoj tržnici u 20 sati, u čast hrvatskim braniteljima.
Za ulazak na koncert obavezne su COVID potvrde.

Program za Dan Grada Grubišnoga Polja 2021. godine

- 15.10.2021. do  15.11. 2021. - izložba "Hrvatski autori" u Gradskoj knjižnici „Mato Lovrak“ na Odjelu za odrasle
   (potrebne su COVID potvrde)
- 28.10.2021. - u 17 sati radionica "Jesenje kreacije" za odrasle u Gradskoj knjižnici „Mato Lovrak“
   (potrebne su COVID potvrde)
- 29.10.2021. - u 13 sati dječja radionica "Jesen u mom gradu" u Gradskoj knjižnici „Mato Lovrak“ 
- 30.10.2021. - u 17 sati koncert Mažoretkinja grada Grubišnoga Polja u Centru za kulturu i informiranje
   dr. Franjo Tuđman (na otvorenom) 
-   3.11.2021. - u 13 sati dječja radionica "Najljepši grad" u Gradskoj knjižnici „Mato Lovrak“ 
-   3.11.2021. - u 17 sati koncert Folklornog ansambla Centra za kulturu u Centru za kulturu i informiranje
     dr. Franjo Tuđman (na otvorenom)
-   4.11.2021. - u 9,30 sati polaganje vijenaca na spomeniku hrvatskim braniteljima
-   4.11.2021. - u 10 sati sveta Misa u crkvi sv. Josipa u Grubišnom Polju
-   4.11.2021. - u 11 sati svečana sjednica Gradskog vijeća u Centru za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman
-   5.11.2021. - u 19 sati gulašijada na Gradskoj tržnici u sklopu koje se dijeli hrana i piće
    (potrebne su COVID potvrde)
-   5.11.2021. - u 20 sati koncert grupe Vigor na Gradskoj tržnici (potrebne su COVID potvrde) 

 

 

Virtualna radionica vezana uz Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za energetsku obnovu obiteljskih kuća i zgrad

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost organizira u subotu 9. listopada 2021. u 10 sati virtualnu radionicu vezano uz Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za energetsku obnovu obiteljskih kuća i zgrada.
Na radionici će djelatnici Fonda objasniti uvjete prijave na javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća i pomoći im oko eventualnih upita vezanih uz njihove prijave.

Prijava na radionicu je obavezna putem linka
https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_9DLtqnGeSJyS4RhUBdR7nQ

 

Dječji tjedan 2021.

 

4. Ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivarnja krvi

U ponedjeljak 4. listopada 2021. godine Gradsko društvo Crvenog križa Grubišno Polje u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu iz Zagreba organizira četvrtu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Grubišnom Polje. Poziva sve darivatelje krvi s područja Grubišnoga Polja i susjednoga Velikoga Grđevca da se odazovu akciji koja će biti provedena u Vatrogasnom domu Grubišno Polje, u Ulici braće Radića br. 4,  u ponedjeljak 4. listopada od  devet do 12,30 sati, odnosno od 13 do 16 sati.

Akcija će se provoditi uz pridržavanje svih epidemioloških mjera HZJZ.

Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu objavio je da su premale zalihe krvi svih krvnih grupa, a izrazito su niske zalihe rezervi za krvne grupe A+, AB+,B-, 0+ i 0- te iz Crvenoga križa  posebno mole darivatelje koji imaju ove krvne grupe da se odazovu na akciju.

Iz Crvenoga križa napominju da darivanje krvi podrazumijeva liječnički pregled putem kojeg se odlučuje može li osoba darovati krv bez škodljivosti za svoje zdravstveno stanje te bez opasnosti za potencijalne primatelje krvi.
S obzirom na trenutnu situaciju krv mogu darovati:
-osobe koje su preboljele Covid-19 infekciju ako je prošlo više od 28 dana od prestanka simptoma
-osobe kojima je potvrđena infekcija SARS-CoV-2 ali nisu razvile simptome bolesti mogu darovati krv ako je prošlo najmanje 28 dana od dana testiranja
-osobe koje su bile u samoizolaciji  mogu darivati krv ako je prošlo više od 14 dana od zadnjeg kontakta sa zaraženim osobama pod uvjetom da nisu razvili nikakve simptome
-osobe koje su putovale izvan RH mogu darovati krv 14 dana nakon povratka ili ako imaju PCR SARS-CoV-2 RNA negativan test napravljen po povratku
-osobe koje su cijepljene protiv COVID -19 cjepivima baziranim na mRNA tehnologiji (Pfizer, Moderna, Johnson&Johnson, Sputnik V) mogu darivati krv 48 sati nakon cijepljenja ili u slučaju nuspojava na cjepivo sedam dana nakon prestanka simptoma
-osobe koje su cijepljene protiv COVID -19 kineskim cjepivima (Sinopharm i Sinovac) mogu darivati krv 14 dana  nakon cijepljenja.

Gradsko društvo Hrvatskog Crvenog križa Grubišnoga Polja unaprijed zahvaljuje svim darivateljima krvi koji se odazovu na akciju!