Promocija knjige Otkos 10

 

Gradski stožer CZ-a:  Važno je preventivno djelovati i poduzimati sve potrebne mjere

Stožer civilne zaštite grada Grubišnoga Polja, s obzirom na epidemiološku situaciju vezanu za koronavirus na nacionalnoj razini, apelira na sve građane da se pridržavaju aktualnih Odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite te preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Prema korona-karti Europskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti, Republika Hrvatska i dalje je u crvenom, što znači 14-dnevnu stopu od 75-200, s udjelom pozitivnih većim od 4 posto, te područja u kojima je 14-dnevna stopa zaraženih od 200 do 500.
Iako je epidemiološka situacija na području Grubišnoga Polja za sada zadovoljavajuća, važno je preventivno djelovati i poduzimati sve potrebne mjere kako bi se takva situacija i održala. Ponajprije to ovisi o svakome od nas jer pojedinačne pogrešne odluke mogu rezultirati znatnim posljedicama u smislu narušavanja postojeće situacije i dovesti do eksponencijalnog rasta broja oboljelih, što nikome nije u interesu.
Zahvaljujemo vam na dosadašnjem odgovornom i pohvalnom ponašanju i potrudimo se da nastavimo u tom smjeru.

Stožer civilne zaštite grada Grubišnoga Polja

 

Ime Marijino - Marinje 2021.

Petak 10. rujna
17 sati - pobožnost Sv. Josipu (župna crkva)
18 sati - sv. Misa - predvodi vlč. Antun Sente, rektor Nacionalnog svetišta svetog Josipa na Dubovcu u Karlovcu. Nakon mise duhovni koncert „Mariji u susret“ gostiju iz Karlovca i domaćih zborova (šator u cintoru)

Subota 11. rujna
18 sati - sv. Misa - predvodi vlč. Vilim Petrović, upravitelj župe sv. Marije Magdalene u naselju Mandaljena u Župi dubrovačkoj. Misno pjevanje predvodi zbor župe sv. Marije Magdalene (šator u cintoru)
19 sati - procesija ulicama grada s kipom Djevice Marije

Nedjelja 12. rujna - Svetkovina Imena Marijina
8.30 sati - sv. Misa (župna crkva)
11 sati -  sv. Misa - predvodi biskup bjelovarsko-križevački msgr. Vjekoslav Huzjak (šator u cintoru)
16 sati - otvorena pozornica: nastupi domaćih KUD-ova i udruga (šator u cintoru)
17 sati - koncert Stjepana Jeršeka Štefa i tamburaškoga sastava Džentelmeni (šator u cintoru). U okviru koncerta građani će moći dočekati i pozdraviti našeg brončanog paraolimpijca Denija Černija i njegova trenera Borisa Kljaića. 

 

 

2. Sportske igre

 

Međunarodni dan mladih HCK-a

U sklopu zajedničkih akcija Hrvatskoga Crvenog križa ove godine se u Grubišnom Polju Međunarodni dan mladih obilježava 12. kolovoza.
Tom prigodom Gradsko društvo Crvenoga križa Grubišno Polje organizira sportsko-rekreativne aktivnosti za mlade na Sportskom ribnjaku Bara u četvrtak 12. kolovoza 2021. godine u vremenu od 18 do 21 sat.
Pozivamo sve mlade od 15 do 30 godina da se okupe i formiraju ekipe za natjecanja od po dva igrača za odbojku na pijesku i mlade od 11 do 15 godina od po pet igrača za igru graničara.
Sve sudionike očekuju nagrade i obrok poslije natjecanja.
Obilježavanje Međunarodnog dana mladih odvija se pod pokroviteljstvom Grada Grubišnoga Polja.

HCK Gradsko društvo CK Grubišno Polje

 

Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Zbog lošeg vremena proslava Dana  pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja odgođena je za 7. kolovoza

 

Ljetovanje u Odmaralištu Diklo - OBAVIJEST UDRUGAMA S PODRUČJA GRADA GRUBIŠNOGA POLJA

Pozivam udruge s područja Grada Grubišnoga Polja da interes za ljetovanje u Odmaralištu Diklo prijave Turističkoj zajednici Grada Grubišnoga Polja u pisanom obliku s planiranim terminom boravka.
Radi izbjegavanja preklapanja termina zainteresirani će biti obavješteni o potrebi promjene predloženog razdoblja boravka u odmaralištu.
Dostava prijava je poštom, osobno u Centar za kulturu i informiranje ili na email: turistickagp@gmail.com

Uvjeti boravka članova udruga u odmaralištu:
- korisnicima je omogućeno noćenje bez naknade,
- korisnici organiziraju i snose troškove prijevoza i prehrane,
- korisnici su dužni odrediti odgovornu osobu – voditelja grupe,
- korisnici su dužni primjenjivati epidemiološke mjere koje će važiti u trenutku boravka u odmaralištu.

Gradonačelnik
Zlatko Mađeruh, v.r.