Maskenbal za djecu 2022.

 

Otvoreno savjetovanje s javnošću za Odluku o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Grada Grubišnoga Polja

Upravni odjel za komunalne djelatnosti Grada Grubišnoga Polja izradio je Nacrt Odluke o načinu pružanja javne usluge skupljanja komunalnog otpada na području Grada Grubišnoga Polja kako bi se ispunila obveza usklađivanja navedene Odluke sa Zakonom o gospodarenju otpadom („Narodne novine“, broj 84/21).
Uz Nacrt Odluke nalaze se dva priloga: PRILOG 1. Obrazloženje načina na koji je određena cijena obvezne minimalne usluge, te PRILOG 2. Opći uvjeti ugovora o korištenju usluge skupljanja komunalnog otpada na području Grada Grubišnoga Polja.
Odluka o načinu pružanja javne usluge skupljanja komunalnog otpada na području Grada Grubišnoga Polja stupila bi na snagu osmoga dana od dana objave u Službenom glasniku Grada Grubišnoga Polja.
Pozivamo zainteresiranu javnost da prouči Nacrt Odluke o načinu pružanja javne usluge skupljanja komunalnog otpada na području Grada Grubišnoga Polja i do 17. ožujka 2022. godine dostavi svoje prijedloge i mišljenja o istom na e-mail: zeljko@grubisnopolje.hr
Po isteku roka za dostavu mišljenja i prijedloga Upravni odjel za komunalne djelatnosti utvrdit će Nacrt Odluke o načinu pružanja javne usluge skupljanja komunalnog otpada na području Grada Grubišnoga Polja koji će uputiti Gradskom vijeću Grada Grubišnoga Polja na usvajanje.
U obrazloženju Nacrta Odluke o načinu pružanja javne usluge skupljanja komunalnog otpada na području Grada Grubišnoga Polja bit će sadržan i sažetak o provedenom savjetovanju s javnošću.

SAVJETOVANJE S JAVNOŠĆU O NACRTU ODLUKE O NAČINU PRUŽANJA JAVNE USLUGE SKUPLJANJA KOMUNALNOG OTPADA NA PODRUČJU GRADA GRUBIŠNOGA POLJA

Odluka o načinu pružanja javne usluge skupljanja komunalnog otpada na području Grada Grubišnoga Polja

Obrazac sudjelovanja zainteresirane javnosti u savjetovanju o nacrtu općeg akta Gradskoga vijeća Grada Grubišnoga Polja

 

 

Županijski Javni poziv za kreditiranje proljetne sjetve

Obavještavaju se zainteresirani poljoprivrednici sa područja Grada Grubišnoga Polja da je Bjelovarsko bilogorska županija raspisala Javni poziv za kreditiranje proljetne sjetve.
Dokumenti potrebni za prilaganje nalaze se na POVEZNICI

Uvjeti za Javni poziv su: 

  1. kreditirati će se nabava repromaterijala – sjeme, presadnice (za povrtlarske kulture), zaštitna sredstva i gnojivo za sjetvu ratarskih i povrtlarskih kultura,
  2. najmanji iznos kreditiranja je 5.000,00 kn,
  3. najveći iznos kreditiranja je 1.000.000,00 kn,
  4. kamatna stopa iznosi maksimalno 4,00% godišnje, za cijelo razdoblje otplate kredita,
  5. Bjelovarsko-bilogorska županija subvencionira ukupnu kamatnu stopu za cijelo razdoblje otplate kredita,
  6. način isplate je jednokratno ili u tranšama temeljem dostavljenih računa, predračuna, ugovora ili ponude, isplatom na transakcijski račun dobavljača,
  7. način otplate kredita je jednokratno nakon isteka roka od 10 (deset) odnosno 12 (dvanaest) mjeseci, ovisno o uvjetima poslovne banke.

 

Korisnik kredita zaključuje ugovor s Poslovnom bankom.

Korisnici kreditiranja mogu biti fizičke i pravne osobe sa sjedištem u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava.

FIZIČKE OSOBE zahtjev mogu podnijeti svaki radni dan od 08,00 do 15,00 sati putem Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Grubišnoga Polja, Trg b. J. Jelačića 1, soba broj 40. Uz zahtjev fizičke osobe prilažu presliku Rješenja o upisu u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, obostranu presliku osobne iskaznice, Izjavu o primljenim potporama male vrijednosti u prethodne tri fiskalne godine i Privolu/suglasnost za obradu i objavu osobnih podataka.

PRAVNE OSOBE zahtjev podnose na propisanim obrascima objavljenim na web stranicama Bjelovarsko-bilogorske županije, https://bbz.hr/javni-pozivi-natjecaji/kategorija/javni-pozivi, a ispunjen zahtjev se uz priloženu svu potrebnu dokumentaciju dostavlja putem e-maila poljoprivreda@bbz.hr ili putem pošte na adresu: Bjelovarsko-bilogorska županija, Upravni odjel za poljoprivredu, dr. A. Starčevića 8, 43000 Bjelovar; s naznakom: "Javni poziv za proljetnu sjetvu 2022."

Javni poziv otvoren je do 06. svibnja 2022.

Dodatne informacije mogu se dobiti u Upravnom odjelu za gospodarstvo Grada Grubišnoga Polja, Trg b. J. Jelačića 1, soba broj 40 ili na tel. 448-201 i 448-213 ili putem mail-a mirjana@grubisnopolje.hr ili na www.grubisnopolje.hr.

GRADONAČELNIK Zlatko Mađeruh

 

3. siječnja prva akcija dobrovoljnog darivanja krvi u 2022. godini

Gradsko društvo Crvenog križa Grubišno Polje u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu iz Zagreba u ponedjeljak 3. siječnja provodi prvu redovnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi u 2022. godini za područja Grubišnoga Polja i Velikoga Grđevca.
Akciju će u Vatrogasnom domu u Grubišnom Polju u vremenu od 9 do 12,30 te od 13 do 16 sati provoditi sukladno preporukama HZJZ i uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.
GD CK Grubišnoga Polja poziva sve darivatelje da se odazovu akciji uz pridržavanje epidemioloških mjera, uz napomenu da su darivatelji krvi izuzeti od primjene odluke o uvođenju posebne sigurnosne mjere te COVID potvrde nisu uvjet za pristupiti davanju krvi.
Unaprijed zahvaljujemo svim darivateljima krvi koji se odazovu na akciju!
Hrvatski Crveni križ - GDCK  Grubišno Polje

 

 

Advent u Grubišnom Polju 2021

 

Cijepljenje protiv korone u Grubišnom Polju bez najave

Zbog povećanog interesa za cijepljenjem u Domu zdravlja u Grubišnom Polju moguće je cijepiti se u subotu 13. studenog od 9 do 14 sati bez najave i naručivanja. Moguće je cijepiti se Pfizereom i Modernom, 1. i 2. dozom.

U subotu 20. studenog od 9 do 15 sati održat će se masovno cijepljenje u školskoj sportskoj dvorani u Grubišnom Polju, gdje će se građani također moći cijepiti bez najave cjepivima Moderna i Pfizer, 1. i 2. dozom.

 

 

Program povodom Dana Grada Grubišnoga Polja

Grad Grubišno Polje poziva svoje sugrađane povodom Dana Grada Grubišnoga Polja na koncert grupe Vigor, 5. studenog 2021. godine na Gradskoj tržnici u 20 sati, u čast hrvatskim braniteljima.
Za ulazak na koncert obavezne su COVID potvrde.

Program za Dan Grada Grubišnoga Polja 2021. godine

- 15.10.2021. do  15.11. 2021. - izložba "Hrvatski autori" u Gradskoj knjižnici „Mato Lovrak“ na Odjelu za odrasle
   (potrebne su COVID potvrde)
- 28.10.2021. - u 17 sati radionica "Jesenje kreacije" za odrasle u Gradskoj knjižnici „Mato Lovrak“
   (potrebne su COVID potvrde)
- 29.10.2021. - u 13 sati dječja radionica "Jesen u mom gradu" u Gradskoj knjižnici „Mato Lovrak“ 
- 30.10.2021. - u 17 sati koncert Mažoretkinja grada Grubišnoga Polja u Centru za kulturu i informiranje
   dr. Franjo Tuđman (na otvorenom) 
-   3.11.2021. - u 13 sati dječja radionica "Najljepši grad" u Gradskoj knjižnici „Mato Lovrak“ 
-   3.11.2021. - u 17 sati koncert Folklornog ansambla Centra za kulturu u Centru za kulturu i informiranje
     dr. Franjo Tuđman (na otvorenom)
-   4.11.2021. - u 9,30 sati polaganje vijenaca na spomeniku hrvatskim braniteljima
-   4.11.2021. - u 10 sati sveta Misa u crkvi sv. Josipa u Grubišnom Polju
-   4.11.2021. - u 11 sati svečana sjednica Gradskog vijeća u Centru za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman
-   5.11.2021. - u 19 sati gulašijada na Gradskoj tržnici u sklopu koje se dijeli hrana i piće
    (potrebne su COVID potvrde)
-   5.11.2021. - u 20 sati koncert grupe Vigor na Gradskoj tržnici (potrebne su COVID potvrde)