Objavljeno: 15/09/2014

Bogatim programom proslavljeno Marinje 2014

Slavlje je obilovalo brojnim sadržajima: od misa, procesije, do koncerta, folklornoga programa i susreta mladih

/slika/vijesti/2014/2014_09/664_x_495/09_15_marinje2014.jpg

Vjernici grubišnopoljske župe sv. Josipa proslavili su još jedno Marinje. Trodnevnica organizirana u povodu blagdana Imena Marijina obilovala je događajima.
Proslava je započela koncertom "Mariji ususret", koji su u kinodvorani održali zborovi Matice umirovljenika, Češke besede Grubišnoga Polja, zbor Zdenčanke, zbor župe Sv. Josipa, te Župni zbor mladih. Na koncertu je između nastupa zborova svoje stihove posvećene Djevici Mariji kazivala Dubravka Vukoja.
Slavlje je u subotu nastavljeno svetom misom i tradicionalnom procesijom u subotu uvečer, nakon kojih su članovi KUD—a Mate Lovraka iz Velikoga Grđevca održali folklorni program u cintoru.
Središnje misno slavlje održano je jučer u 11 sati. Predvodio ga je Zoran Grgić, povjerenik za pastoral mladih bjelovarsko-križevačke biskupije. S obzirom na jučerašnji blagdan Uzvišenja svetoga križa vlč. Grgić je s propovjedaonice, navodeći da je uzvišenje svetoga križa bilo uzvišenje svega onoga što je ljudsko, poručivao da bi vjernici ipak trebali češće podnositi svoj križ, pohoditi svetu misu i zahvaljivati Bogu na sve što nam daje.
-Neka nam, braćo i sestre, ništa ne bude teško u ovome životu jer je sam Bog za nas učinio ono najveće darovao svojeg sina. Budimo zbog toga uvijek spremni služiti mu u ljubavi, u otvorenosti, ne bježeći od patnji, tražeći od njega pomoć jer on je zbog toga s nama-rekao je vlč. Grgić.
Obilna kiša koja je Grubišno Polje najsilovitije zahvatila pred kraj te svete mise, spriječila je dolazak nekih izvođača, pa je i folklorni program u 15 sati bio nešto kraći. Proslava je završila susretom mladih u 17 sati.
Više fotografija pogledajte u galeriji MARINJE 2014 (RGP)