Objavljeno: 29/11/2018

Cilj sajma je i ove godine bio dati pozornost i ukazati na važnost razvoja poljoprivrede

Analize 16. Gospodarskog sajma - sajma sira govore da je sajam ispunio svoja očekivanja

/slika/vijesti/2018/2018_11/2018_11_664_x_495/181129_sajam_analiza.jpg

Posljednji 16. Gospodarski sajam – sajam sira završen je i nakon što su se slegli dojmovi direktora sajma, zamjenik grubišnopoljskog gradonačelnika Zlatko Pavičić kaže da je zadovoljan brojem izlagača, programom, posjetom.
-Cilj sajma je i ove godine bio dati pozornost i ukazati na važnost razvoja poljoprivrede na području našega grada, ali i šire, a činjenica da je nastupilo 134 izlagača iz 12 hrvatskih županija i Republike Mađarske govori u prilog tomu da je naša poljoprivreda i gospodarstvo upravo ostvarili svojevrsnu promociju. To dokazuje činjenica da je više od polovice izlagača bilo iz toga resora-kaže Z. Pavičić.
Dodaje da je velika pohvala organizaciji i činjenica da je sajam posjetio i otvorio nadležni ministar Tomislav Tolušić, pritom naglašavajući veliku važnost toga sajma kao pozitivan primjer za ostvarivanje marketinga i podizanja prerade poljoprivrednih proizvoda ne samo na području grada, već i šire.-Kvalitetu i širinu takve manifestacije daje njegova ponuda, jer su se u ponudi 12 izlagača mliječnih prerađevina mogli naći sirevi s vlascem, čokoladom, narančom i druge takve delicije, kakve se ne mogu naći u supermarketima-kaže Pavičić.
I analiza 31 uzorka dostavljenog na ocjenjivanje govori da je riječ o proizvodima iznimne kvalitete. Naravno, da su sajmu i stručnu komponentu dala predavanja.-Organizacijski odbor će provesti još detaljniju analizu, te vjerojatno utvrditi i neke promjene i nadogradnju sajma-kaže Pavičić. (RGP)

Još pročitajte: 16. Gospodarski sajam - sajam sira okupio 134 izlagača iz 12 županija i R. Mađarske