Objavljeno: 10/09/2014

Dodatni istražni radovi počinju sredinom listopada

Danas je Krešimir Malec, direktor PSP-a Srednoj školi Bartola Kašića donirao četiri tablet računala

/slika/vijesti/2014/2014_09/664_x_495/09_10_psp_tableti.jpg

-Natječaj je proveden, donijeta je odluka o odabiru četiri izvođača radova na projektu u Grubišnom Polju i sada smo i postupku ugovaranja, rekao je danas u Grubišnom Polju Krešimir Malec, direktor tvrtke Podzemno skladište plina, koja je nositelj važnoga projekta crpljenja plina i izgradnje podzemnoga skladišta plina u Grubišnom Polju, o kojemu se već niz godina govori.
-Očekujemo da bi sami radovi mogli početi tijekom listopada-kazao je Malec. Naime, riječ je o dodatnim istražnim, rudarsko-remontnim radovima koji bi trebali prethoditi crpljenju plina i potom izgradnji skladišta. Oni bi trebali trajati oko 90 dana.-Slijedeća faza je projektiranje dijela nadzemlja, nagodinu njegova izgradnja pa potom povlačenje plina u svrhu dobivanja točnih pokazatelja o kvaliteti ležišta-kazao je K. Malec.
Naglasio je da će prilikom izvođenja tih radova biti potrebno osiguranje vatrogasaca, pa će tu svoju ulogu pronaći i grubišnopoljski vatrogasci. PSP je, naglasio je Malec, spreman sufinancirati i kupnju vatrogasnog kombi vozila, koji će nabaviti Vatrogasna zajednica grada.
Danas je K. Malec uime PSP-a Srednoj školi Bartola Kašića donirao četiri tablet računala.-Isto tako, misija i vizija tvrtke je da kroz društveno odgovorno ponašanje pomognemo lokalnoj samoupravi i ulažemo u obrazovanje, kulturu i sport, odnosno onaj dio udruga koje su od posebnoga interesa lokalne samouprave. Predstavnike PSP-a danas su ugostili zamjenik gradonačelnika Dalibor Jurina s pročelnicama Jasminkom Meheš i Marijom Jungić, te ravnatelj škole Jozo Matošević.(RGP)