Objavljeno: 29/11/2018

Državni tajnik Nikola Mažar zadovoljan napravljenim poslom

N. Mažar je obišao radove u Ulici hrvatskih branitelja, te izvijestio o novim mogućnotima stambenog zbrinjavanja

/slika/vijesti/2018/2018_11/2018_11_664_x_495/181129_mazar_asfalt.jpg

Kako je i najavljeno provedena je obnova kolnika, parkirališta, mostova i bankina Ulice hrvatskih branitelja u Grubišnom Polju čime je ta ulica nakon dugo godina dobila novi ljepši izgled, te bolju funkcionalnost, što je još i najvažnije u cijelom projektu. Naime, Grad Grubišno Polje je projekt vrijedan oko 606 000 kuna prijavio na natječaj Središnjega ureda za stambeno zbrinjavanje, pri čemu je ključnu ulogu za njegovo odobrenje imala činjenica da je ulica u stvari prilazna dvjema grubišnopoljskim školama, te na taj način pridonosi ostanku mladih u gradu, stoji u obrazloženju projekta. Središnji ured je dao zeleno svjetlo projektu, te odobrio 260 000 bespovratnih kuna, dok je Grad Grubišno Polje izdvojio ostatak sredstava za projekt, izvedba kojega je javnom nabavnom povjerena tvrtki Ceste d.d.-kaže zamjenik gradonačelnika Zlatko Pavičić.
Prije nekoliko dana je radove obišao i državni tajnik u Središnjem uredu za stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar, koji je izrazio zadovoljstvo provedenim radovima, te onima koji još predstoje. Naime, valja još samo  iscrtati linije, što će biti obavljeno na proljeće. Time se i Ulica hrvatskih branitelja savršeno uklopila u obnovljeni uži prsten gradskih ulica braće Radića, Ivana Nepomuka Jemeršića i Terezije Bernardete Banje, kao i Nikole Šubića Zrinskog i 77. samostalnog bataljuna ZNG-a.
S državnim se tajnikom razgovaralo o još nekoliko tema.–Od početka do kraja siječnja slijedeće godine bit će raspisan natječaj za stambeno zbrinjavanje, na koji će se moći javiti mladi ljudi, odnosno svi oni koji nemaju nekretninu a žele se stambeno zbrinuti. A stambeno zbrinjavanje će biti omogućeno kroz još nekoliko modela: darovanjem građevinskoga materijala za izgradnju kuće, darovanjem zemljišta u državnom vlasništvu,  odnosno davanjem materijala i zemljišta te darovanjem postojećih kuća na području Grada uz obnavljanje sredstvima Središnjeg ureda-pojašnjava zamjenik gradonačelnika.
Tema razgovora s državnim tajnikom Mažarom bilo je i rušenje derutnih kuća u državnom vlasništvu. U ovoj godini uklonjeno je šest kuća, dok će se njihovo uklanjanje nastaviti i u narednoj godini, ističe Z. Pavičić. (RGP)