Objavljeno: 16/06/2014

Grubišnopoljska Bilogora '91 bila domaćin turnira "Četiri Bilogore"

Pobjednik je Bilogora iz Gornje Velike, druga ona iz Kapele, treća grubišnopoljska, a četvrta Bilogora iz Špišić Bukovice.

/slika/vijesti/2014/664_x_495/06_16_turnir_4_bilogore_2.jpg

Nogometni klub Bilogora '91 u subotu je bio domaćin turnira „Četiri Bilogore“, revijalnog turnira na kojemu već treću godinu za redom nastupaju četiri kluba istoga imena. I to uz domaćina Bilogoru '91, Bilogora iz Kapele u Bjelovarsko-bilogorskoj, Bilogora iz Gornje Velike u Koprivničko križevačkoj županiji, te Bilogora 1947 iz Špišić Bukovice u Virovitičko-podravskoj županiji.-Prvi je turnir bio u Kapeli i pobjednik je bila ekipa iz Špišić Bukovice. Drugi, lani, bio je u Špišić Bukovici i pobjednik je bila ekipa iz Kapele-pojasnio je tajnik Bilogore '91 Slavko Barišić, dodajući da je to bila to još jedna prilika za druženje i širenje prijateljstava u okviru jedinstvenoga turnira, te simboličan način spajanja tri županije.
Potvrdio je to i trener špišićbukovičke Bilogore Predrag Peić, kojega na ovim prostorima poznajemo kao bivšega trenera Zdenke '91.-Prije svega od ovog turnira očekujemo da upoznamo mnoge druge sportaše, jer mislimo da je to njegova osnova. Rezultat na ovakvom prekrasnom terenu i druženju u Grubišnom Polju je u drugom planu-kazao je Peić.
Svakako je rezultat u drugom planu, no kako je ipak riječ o turniru on je i dobio svojega pobjednika: Bilogoru iz Gornje Velike. Ta je Bilogora imenjakinju iz Kapele u finalnoj utakmici svladala s 4:0. U utakmici za treće mjesto slavili su domaćini, koji su četvrtoplasirane kolege iz Špišić Bukovice svladali s 3:2.-Pobjednik je dobio prijelazni pehar, zajedno s peharom za osvojeno prvo mjesto. I ostalim smo sudionicima pripremili pehare, ali ove godine i novitet, nagrade za najboljeg strijelca, igrača i golmana-pojasnio je Barišić. Tako je najboljim strijelcem proglašen član kluba domaćina Borivoj Preradović za postignuta četiri zgoditka. Najbolji igrač je Hrvoje Bači iz gornjoveličke Bilogore, dok je najboljim vratarom proglašen Zoran Srebrenović iz Kapele.(RGP)