Objavljeno: 17/11/2018

I u našem gradu zasvijetlio Vukovar

Lampione su upalili učenici dviju škola i djelatnici Gradske uprave na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Zlatkom Pavičićem

/slika/vijesti/2018/2018_11/2018_11_664_x_495/181117_svijetli_vukovar1.jpg

I ove je godine Vukovar zasvijetlio u našem gradu. Naime, u suradnji Grada Grubišnoga Polja, Osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića i Srednje škole Bartola Kašića upaljeni su večeras lampioni u središtu grada. Već nekoliko godina, tako i večeras, pod pokroviteljstvom Grada Grubišnoga Polja učenici, njihovi učitelji i djelatnici Gradske uprave, na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Zlatkom Pavičićem upalili su lampione i postavili ih u središtu grada i tako se pridružili cijeloj Hrvatskoj u podejćanju na stravičnu žrtvu Vukovara, u kojemu se sutra obilježava Dan sjećanja na taj grad heroj.
A sutra će dio učenika drugih razreda Srednje škole Bartola Kašića otputovati u Vukovar, gdje će biti dio rijeke hodočasnika u koloni sjećanja u povodu godišnjice pada Vukovara. Putuju u sklopu projekta 'Znajući prošlost u sigurniju budućnost', koji već 14 godina provodi UHDDR BBŽ. Riječ je o kvizu znanja o Domovinskom ratu, u kojemu Udruga razrede s najboljim rezultatom nagrađuje putovanjem u Vukovar.(RGP)