Objavljeno: 13/06/2017

Održana prva radna sjednica grubišnopoljskog Gradskog vijeća

Vijećnici su raspravljali o šest točaka dnevnoga reda, među kojima je bio i Program razvoja zone malog i srednjeg poduzetništva Grubišno Polje

/slika/vijesti/2017/2017_06/2017_06_664_x_495/170613_gradsko_vijece.jpg

Nakon prve konstituirajuće sjednice, sinoć je po prvi puta u novom sazivu radno zasjedalo grubišnopoljsko Gradsko vijeće. Aktualni sat donio je pet pitanja vijećnika oporbe i to o uvrštavanju pravoslavnoga groblja u Velikoj Barni u Komunalčev redovni plan košnje, o radu pročistača u Orlovcu Zdenačkom, dvojezičnim natpisima, javnim radovima i obnovi ceste prema Ivanovu Selu.
Nudeći odgovore gradonačelnik Zlatko Mađeruh je naveo da je raspored košnje groblja u nadležnosti Komunalca, a njezino financiranje u nadležnosti Grada. Po pitanju rada pročistača Z. Mađeruh je naglasio da se u Upravnom odjelu za komunalne poslove obrađuje prvo izvješće o njegovu radu, te analizira radi li se sukladno ugovoru. Pročelnica odjela je na pitanje o dvojezičnim pločama odgovorila da su one napravljene u suglasju sa saborskim zastupnicima češke i slovačke manjine Vladimirom Bilekom i mađarske nacionalne manjine Robertom Jankovićem. Po pitanju javnih radova prvi je čovjek grada najavio da bi za koji dan trebalo početi raditi 30 osoba, među kojima je 10 prema mjeri zapošljavanja Roma, no da se još uvijek čeka odobrenje HZZ-a, odnosno nadležnoga ministarstva. Odgovore o obnovi županijske ceste prema Ivanovu Selu, rekao je gradonačelnik, valja potražiti od župana, odnosno Bjelovarsko-bilogorske županije i ŽUC-a, koji su, kaže Mađeruh, za nju nadležni.
Gradsko vijeće je na sinoćnjoj sjednici prihvatilo Program razvoja Zone malog i srednjeg poduzetništva Grubišno Polje. Naime, nakon odluke u ožujku o spajanju triju zona u jednu kako bi se u budućnosti njome lakše raspolagalo, donijet je program novoga naziva. U njemu su, pojasnio je pročelnik za gospodarstvo Ivica Ahac, ažurirani statistički i podaci o poduzetnicima, o parcelama, te su dodane i dvije novine. Jedna je da kupac može isplatiti cijenu zemljišta u cijelosti i nakon toga temeljem sklopljenoga kupoprodajnoga ugovora izvršiti prijenos vlasništva na svoje ime, te druga da je dužan objekt staviti u funkciju i zaposliti broj radnika, naveden u poslovnom planu, u roku pet godina. Pojašnjeno je kako je donošenje programa s takvim izmjenama važno tvrtci Energostatik kako bi joj banke odobrile sredstva u iznosu od 24 milijuna eura potrebnih za provođenje investicije izgradnje elektrane. Na kraju je program prihvaćen većinom glasova, kao i uz program vezana izmijenjena odluka o odabiru ponude temeljem raspisanog natječaja za prodaju nekretnina u Zoni malog i srednjem poduzetništva Grubišno Polje.
Vijećnici su prihvatili i Odluku o raspoređivanju sredstava za rad političkih stranaka i članova izabranih s liste grupa birača zastupljenih u Gradskom vijeću za ovu godinu, odluku o isplati kapitalne pomoći Vodovodu d.o.o. Grubišno Polje, te je ispred Skupštine toga trgovačkog društva članovima Nadzornoga odbora Vodovoda d.o.o. imenovalo Mirjanu Černi i Zdravka Rizmana.