Objavljeno: 23/10/2014

Rukometašice Ilove odigrale prvo kolo prvenstva Međužupanijske lige

Trener Novalić zadovoljan je odazivom gradskih djevojčica i djevojaka obnovljenom radu kluba

/slika/vijesti/2014/2014_10/664_x_495/10_22_zrk_ilova.jpg

Nakon što su proteklih nekoliko tjedana trenirale i odigravale pripremne utakmice, članice Ženskog rukometnog kluba Ilove u Lipiku su odigrale prvu prvenstvenu utakmicu u okviru Međužupanijske lige. Nažalost, u prvom kolu nisu slavile, već su uknjižile poraz od 26:17, pri čemu je na poluvremenu ipak bila manja razlika od 9:7 u korist domaćica. Razliku od dva zgoditka uspješno su držale do 50. minute susreta, kada su popustili i napad i obrana Grubišnopoljki. Među rukometašicama Ilove istaknula se Antonela Paulović s postignutih 11, te Ariana Bažant s postignuta tri zgoditka. Slijedeći susret Grubišnopoljke igraju s rukometašicama Đurđevca.
Podsjetimo, prije nekoliko tjedana je nakon godine dana ponovno oživljen rad ženske inačice gradskog rukometnog kluba, koji će se natjecati pod trenerskom palicom Saše Novalića. Trener kaže da je odaziv gradskih djevojaka i djevojčica bio dobar. Seniorskoj ekipi pristupilo je petnaestak srednjoškolki i studentica.-Sve su dobro prošle pripreme, no mali je problem što je trećina njih na početku lige morao otići na studij. No, budući da je ovo prva godina, snaći ćemo se. Naime, ambicije nisu velike, već je važno da se liga odigra, pa će i s igrom rezultati dolaziti-kaže S. Novalić. U okviru te lige natjecat će se klubovi iz Grubišnoga Polja, Đurđenovca, Slatine, Đurđevca, Lipika, Daruvara i Bjelovara.
U mlađim kategorijama između 25 članica od 2003. do 2007. godišta formirane su dvije ekipe prijavljene za ligu mini rukometa.-Liga kreže u studenom. Redovito dolaze na svaki trening i mislim da će kod njih biti odlični rezultati-navodi trener. Navodi da su i dalje otvorena vrata kluba svim djevojkama i djevojčicama koje žele trenirati rukomet i natjecati se, te su unatoč još uvijek prisutnog problema s parketom u dvorani dobrodošle utorkom i petkom na treninge od 16,30 do 17,30 za mlađe kategorije, odnosno od 17,30 do 19 sati za seniorke.(RGP; foto: Saša Novalić)