Objavljeno: 05/02/2019

S godišnje skupštine NK Bilogore '91 odaslana poruka zadovoljstva proteklom godinom

Iz druge prešli u prvu županijsku ligu, ove godine proslavljaju 100 godina nogometa u Grubišnom Polju

/slika/vijesti/2018/2018_06/2018_06_664_x_495/180611_4_bilogore.jpg

S godišnje skupštine NK Bilogore '91, održane u petak u vatrogasnom domu u Grubišnom Polju odaslana je poruka zadovoljstva proteklom godinom u kojoj je taj klub iz druge, ušao u prvu županijsku ligu. Štoviše, jesenski dio prvenstva završili su kao viceprvaci, pa predsjednik kluba Željko Held kaže kako je sada logičan slijed planova napad na prvo mjesto lige, koje trenutno s bodom više drži drugi gradski klub Zdenka '91. 
Kada je u pitanju nogomet uvijek je prisutno i pitanje financiranja. U okviru te teme Held kaže kako novca uvijek nedostaje. Naime, kaže kako Grad Grubišno Polje daje dosta novca, no drago mu je da to nije dovoljno, što samo govori da su ambicije kluba još i veće. Pritom je naglasio da je Grad ove godine u proračunu rezervirao 205 000 kuna za infrastrukturne zahvate poput dogradnje tribina, uređenja svlačionica, izgradnje pomoćnog igrališta i obnove ograde.
Važno je reći da se ove godine obilježava 100 godina nogometa u Grubišnom Polju. Naime, uz sokolsko društvo 1919. godine osnovan je i nogometni klub "Jadran" kao preteča svih športskih klubova u gradu, a Bilogora '91 je njegov neizravni nasljednik. U svezi s tim u tijeku je prikupljanje fotografija i informacija iz prijašnjih razdoblja kako bi stota godišnjica osnutka nogometa u gradu bila ovjekovječena pripadajućom monografijom.
Među brojnim uzvanicima skupštine bili su gradonačelnik Zlatko Mađeruh i predsjednik Gradskoga vijeća Ivo Martinović. Tom je prilikom gradonačelnik Mađeruh pohvalio rad kluba izrazivši želju da se takav rad i uspjesi nastave i u budućnosti.(RGP)