Objavljeno: 31/03/2016

Simulatori ih 'uvjerili' da vožnja bez sigurnosnog pojasa ne dolazi u obzir

Akciju naziva 'Prevencija u prometu' ispred zgrade Gradske uprave proveo je Auto klub Daruvar u suradnji s HAK-om, Policijskom postajom Grubišno Polje i Gradom Grubišnim Poljem

/slika/vijesti/2016/2016_03/2016_03_664_x_495/160331_simulacija.jpg

Auto klub Daruvar u suradnji s HAK-om, Policijskom postajom Grubišno Polje i Gradom Grubišnim Poljem danas je na Trgu bana Josipa Jelačića ispred zgrade Gradske vijećnice proveo akciju naziva 'Prevencija u prometu'. Akcija je provedena u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, a cilj joj je upoznavanje mladih i ostalih vozača o aspektima korištenja pojasa u vozilu pri sudaru i prevrtanju, odnosno funkcionalnosti korištenja pasivne zaštite vozača i putnika u vozilu.-Akciju korištenja sigurnosnog pojasa provodimo putem dva simulatora. Jedan simulira prevrtanje vozila u slučaju prometne nezgode, a drugi sudar vozila. I jedan i drugi je tu da poduči da je upotreba sigurnosnoga pojasa obavezna i da sigurnosni pojas spašava život-kazao je Đuro Horvat, tajnik Autokulba Daruvara.
Akcija je pobudila zanimanje mnogih građana, ali i učenika Srednje škole Bartola Kašića koji su rado isprobavali i jedan i drugi simulator.–Grozan je osjećaj ! Kada preokrene naopačke osjećaj je da ćeš izletjeti iz kabine automobila. Odašilje jasnu pouku da moramo paziti na brzinu, kako vozimo i da uvijek moramo biti vezani-kazali su učenici Arianne Kalember i Domagoj Bašljan.(RGP)