Objavljeno: 27/03/2015

Školska knjižnica nakon obnove zabljesnula novim sjajem !

Obnovu su omogućili donatori i škola prodajom prikupljenog starog papira i željeza, te humanitarnim Božićnim programom

/slika/vijesti/2015/2015_03/2015_03_664_x_495/150327_knjiznica_obnovljena.jpg

Nakon što je prije tri mjeseca počelo njezino uređenje, danas je u knjižnici Osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića održana mala svečanost povodom završetka tog posla. Naime, dolaskom na ravnateljsku dužnost u studenom lani ravnateljica Snježana Šeliš je kao jednu od prvih aktivnosti najavila uređenje tada derutne i neugledne knjižnice. Kako bi prikupila novac za njezinu obnovu škola je organizirala dvije akcije prikupljanja staroga papira, održala Božićni humanitarni program, prodala staro školsko željezo, te se obraćala na mnoge strane u potrazi za donatorima. I na sreću ih pronašla.-Laminati su donacija Privredne banke, prekrasne police mlade virovitičke tvrtke Armarium d.o.o.,  koja nam je najviše pomogla. Trakaste zavjese i boje, te taburee i tepih smo kupili novcem prikupljenim Božićnim programom, odnosno prodajom papira i željeza-kazala je ravnateljica.
Napomenula je da je bila nezamjenjiva i vrlo vrijedna pomoć samih učenika. Ponajprije osmašica na čelu s Majom Kalac, koje su odvajale svoje vrijeme i tijekom zimskih praznika oslikale zidove knjižnice, a potom još jednom grupicom učenika koji su u knjižnici pomagali protekla tri mjeseca. Ravnateljica ih je svakoga nagradila školskom monografijom.-Naravno, zahvala ide i našoj knjižničarki koja je protekla tri mjeseca radila u gotovo nemogućim uvjetima-zaključila je ravnateljica.
Obnovljena knjižnica, koja ima 7800 knjiga i druge knjižne građe, sada je daleko pristupačnija i privlačnija učenicima. Svjedoči to i Elizabeta Delić.-Definitivno se vidi razlika. Prije je knjižnica bila u katastrofalnom stanju. Pod je bio katastrofa, policeisto, a sada kada su zidovi oslikani i postavljen laminat sve je bolje, mirisnije...-kazala je E. Delić.
I, uistinu. Svatko tko zna kakva je knjižnica bila prije, sada će ostati ugodno iznenađen njezinom trasformacijom. Nadamo se da će i ostatak škole uskoro doživjeti slično.(RGP)