Objavljeno: 08/03/2018

Središnji savez hrvatskih uzgajivača simentalskog goveda održao godišnju skupštinu u Grubišnom Polju

Grad Grubišno Polje za razvoj stočarstva i poljoprivrede izdvaja 238 000 kuna, istaknuo gradonačelnik Z. Mađeruh

/slika/vijesti/2018/2018_03/2018_03_664_x_495/180308_simentalci.jpg

Središnji savez hrvatskih uzgajivača simentalskog goveda, kao krovna organizacija uzgajivača simentalaca održao je godišnju skupštinu jučer u hotelu „Bilogora" u Grubišnom Polju. Na skupštini je oko 100 izaslanika članica saveza, predstavnici Hrvatske poljoprivredne agencije, Savjetodavne službe, te poslovnih partnera razgovaralo o genotipizaciji bikova za njemačko tržište, dok je ostatak protekao formalno uz brojna izvješća vezana za rad saveza u protekloj godini. Naravno nezaobilazna je tema bili su i problemi s kojima se danas u Hrvatskoj suočavaju uzgajivači simentalskog goveda. Ponajprije je riječ premaloj otkupnoj cijeni mlijeka.
Sudionike skupštine pozdravio je i gradonačelnik Zlatko Mađeruh, koji je tom prilikom naglasio i na koji način Grad Grubišno Polje nastoji pomoći stočarima.-Grad je pripremio 238 000 kuna poticajnih sredstava za razvoj stočarstva i poljoprivrede. Mi znamo da to nije dovoljno, ali je znak pažnje i uvažavanja svih onih koji još imaju tu tradiciju proizvodnje-rekao je Z. Mađeruh.
Središnji savez hrvatskih uzgajivača simentalskog goveda, kao krovna organizacija uzgajivača simentalaca na području Republike Hrvatske osnovan je 29. ožujka 2009. godine u Gudovcu i sastoji se od 12 županijskih saveza i udruga, koje okuplja zajednički interes.(RGP)