Objavljeno: 20/10/2017

U 11 mjeseci projektom mladima ponuđeni brojni sadržaji

Održana završna konferencija projekta 'Bit' će svega, dođi i ti'

/slika/vijesti/2017/2017_10/2017_10_664_x_495/171020_bit_ce_svega_kraj.jpg

Jedanaest mjeseci nakon što je započeo, jučerašnjom Tribinom za mlade i Završnom konferencijom kraju je priveden projekt 'Bit' će svega dođi i ti', nositelj kojega je bio Grad Grubišno Polje s partnerima Centrom za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman, Gradskom knjižnicom Mato Lovrak i Udrugom mladih Grubiša. Cilj projekta bio je poticati suradnju mladih, lokalne samouprave i ostalih institucija u gradu kroz edukativno promotivne aktivnosti, različite radionice i društvene akcije.
Tako je tijekom proteklih 10 mjeseci svakoga petka radio takozvani klub mladih koji je mladima nudio brojne aktivnosti, a bilo je i drugih sadržaja, koji su se mladima svidjeli. Bile su tu različite radionice: od kreativnih, preko informatičkih do komunikacijskih i gospodarskih, koncert, dva izleta, te brojni drugi sadržaji. Ipak, interes u cijelosti nije bio u skladu s očekivanjima, rekla je Marina Kamber, ravnateljica CIK-a.
No, prvo je izdanje projekta ujedno i pokazatelj za dalje. Naime, Udruga mladih Grubiša Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kandidirala je nastavak projekta, pa se očekuje da će prva iskustva nastavku projekta dati novi smjer i privući što više mladih, kojima, potvrdio je zamjenik gradonačelnika Zlatko Pavičić, Grad Grubišno Polje u svakom pogledu želi pokloniti punu pažnju.-Važno je da se mladi uključe bilo u Savjet mladih ili udruge mladih, jer se na taj način stvaraju poduzetnici. Naime, svojom uključenošću nailaze na zadaće u okviru kojih se moraju pokazati kreativnima i odgovornima, jer uz jedan zanimljiv i njima prihvatljiv način razvijaju sami sebe, okupljaju mase i rade dobro kako za promociju grada tako i za mlade u Grubišnom Polju-rekao je Z. Pavičić. (RGP)