Objavljeno: 03/06/2015

U narednu školsku godinu u klupe po prvi puta sjeda 53 malih Grubišnopoljaca

44 prvašića u matičnu školu u Grubišnom Polju, sedam u područnu V. Zdenci i dvoje u područnu školu I.N. Jemeršića u I. Selu.

/slika/vijesti/2015/2015_06/2015_06_664_x_495/150603_upisi_prvacici.jpg

Protekloga tjedna provedeni su upisi učenika u prve razreda osnovnih škola, pa tako i onih u Osnovnu školu Ivana Nepomuka Jemeršića u Grubišnom Polju. Kako doznajemo od školske pedagoginje Rajke Dražić Lužanić, u matičnu će školu u narednoj školskoj godini po prvi puta u školske klupe sjesti 44 učenika, u područnu školu u Velikim Zdencima sedam, a u ivanovoselsku dvoje učenika.
-U odnosu na prošle godine riječ je podjednakom broju prvašića. U Grubišnom Polju će biti dva razredna odjela, jedan u Velikim Zdencima jedan, i u Ivanovom Selu u jednom kombiniranom razrednom odjelu bit će nova dva učenika. S tim da iz četvrtoga u peti razred slijedeće godine dolaze tri učenika, pa će ih u Ivanovu selu biti devet. To je trend koji je u našoj školi prisutan posljednjih nekoliko godina-kazala je R. Dražić Lužanić, napominjući da će nastava biti provedena bez problema, te da neće biti tehnološkog viška među nastavnicima. (RGP)